Gera žinia Rusijos sportui: WADA atšaukė šalies antidopingo agentūros suspendavimą

  • Teksto dydis:

Pasaulinė kovos su dopingu agentūra (WADA) ketvirtadienį atšaukė tris metus trukusį Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) suspendavimą dėl valstybės finansuotos dopingo programos, atverdama kelią rusų atletams vėl varžytis tarptautinėse varžybose.

„Šiandien dauguma WADA vykdomojo komiteto narių priėmė sprendimą atkurti RUSADA narės statusą“, – paskelbė WADA prezidentas Craigas Reedie (Kreigas Ridis).

Pranešama, jog už tai, kad būtų atšauktas RUSADA suspendavimas „taikant jai griežtas sąlygas“ pasisakė devyni iš dvylikos vykdomojo komiteto narių, du balsavo prieš, vienas – susilaikė.  

Šį sprendimą WADA priėmė nepaisydama griežtos kovos su dopingu pareigūnų bei pasaulio atletų kritikos. Jie reikalavo, kad pirmiausia Rusija  prisiimtų visą atsakomybę už šalyje vykdytą sportininkų dopingo programą.

Rusija iki šiol nepripažįsta, kad sportininkų dopingo programa buvo vykdoma valstybės lygiu, ir neleidžia prieiti prie atletų mėginių susikompromitavusioje pagrindinėje Maskvos antidopingo laboratorijoje.

Tai buvo du pagrindiniai WADA reikalavimai, kuriuos turėjo įvykdyti Rusija, kad būtų atšauktas beveik prieš trejus metus paskelbtas suspendavimas. Tačiau pastaraisiais mėnesiais šie reikalavimai buvo sušvelninti.

RUSADA buvo suspenduota 2015 metų spalį, kai buvo paviešinti faktai apie šioje šalyje valstybės lygiu vykdytą sportininkų dopingo programą, padėjusią jiems iškovoti olimpinių medalių.

Šią programą savo ataskaitoje Pasaulinei kovos su dopingu agentūrai detaliai aprašė kanadietis teisininkas Richardas McLarenas (Ričardas Maklarenas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Teisybė anksčiau ar vėliau triumfuoja :) :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių