Ginče dėl pabėgėlių politikos Prancūzijos prezidentas parėmė Vokietijos kanclerę

  • Teksto dydis:

Ginče dėl pabėgėlių politikos Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas demonstratyviai parėmė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel.

Vokietija ir Prancūzija nori, kad migracija būtų traktuojama kaip „šansas, o ne kaip nuogąstavimas“, pareiškė jis penktadienį Marselio uostamiestyje susitikęs su A. Merkel. Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis šią savaitę migraciją pavadino „visų politinių problemų šioje šalyje motina“.

Kanclerė patvirtino, kad abi šalys ateinančiais mėnesiais sieks pažangos ES lygiu pabėgėlių klausimu. „Europa šiuo klausimu turi parodyti savo gebėjimus“, - pabrėžė ji.

Susitikime Marselyje buvo kalbama ir apie „Brexit“, glaudesnį bendradarbiavimą gynybos srityje bei euro zonos stiprinimą. „Vokietija ir Prancūzija toliau bendradarbiaus dėl ateities“, - sakė E. Macronas.

E. Merkel teigė esanti „labai optimistė, kad mes ir toliau kartu kovosime už Europą, kuri yra savarankiška ir gali savarankiškai spręsti savo problemas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kurgi prie gaubicu dar ipirs ir teroristu/pabegeliu/ tai ko atvaziuoja?

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Kur gi ne.Pusė Afrikos bezdžionių jau ne tik kalba,bet ir skaito prancūziškai,po keleto šimtmečių,kita pusė jau kalbės vokiškai.Šiuo metu vokiškai supranta tik bezdžionės Pietų Afrikos Respublikoje.

Anonimas

Anonimas portretas
Kur gi ne juk ji traukia ant senu bobu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių