„Google“ inžinieriaus laiškas apie lyčių skirtumus sukėlė skandalą

  • Teksto dydis:

Vieno JAV technologijų milžinės "Google" inžinieriaus parašytas elektroninis laiškas apie lyčių skirtumus sukėlė pasipiktinimo bangą ir paskatino "Google" išplatinti paneigimą.

"Google" vadovas Sundaras Pichai (Sundaras Pičajus) pirmadienį išsiųstame elektroniniame laiške pasmerkė vidiniam naudojimui skirtą inžinieriaus laišką, kuris, jo teigimu, "skatina pavojingų stereotipų apie lytis plitimą". Dėl susidariusios padėtis kompanijos vadovas net nutraukė savo atostogas, kad pasikalbėtų su darbuotojais.

"Bloomberg" skelbia, kad laišką parašęs inžinierius Jamesas Damoreas (Džeimsas Damoras) jau atleistas. Agentūra teigia gavusi jo paties elektroninį laišką, tačiau juo atrašius atsakymo negauta.

Savo laiške inžinierius kritikuoja "Google" vykdomas mentorystės ir įvairovės programas ir kaltina "atskiriant konservatorius".

"Google" neseniai pasakyta įvairovės vadovė Danielle Brown (Danielė Braun) anksčiau pabrėžė, kad "Google" yra tvirtai įsitikinusi, kad įvairovė ir įtrauktis yra itin svarbūs mūsų sėkmei".

Minėtame inžinieriaus laiške, kuris išplito internete savaitgalį, jis teigia, kad tik sąžininga diskusija leis spręsti lygybės trūkumo problemą. Pasak jo, moterys "mėgsta dirbti socialinėje ir meno srityse", o vyrai "linkę rinktis programavimą, nes tam reikia sisteminimo".

Laiške, kurį paskelbė ir technologijų tinklaraštis "Gizmodo", taip pat sakoma, kad biologiniai skirtumai tarp vyrų ir moterų yra kalti dėl to, kad "neturime 50 proc. moterų dalies technologijų ir lyderystės srityse".



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nei žodžio, nei minties laisvės... ir kam čia teisybė nepatinka, visai kaip prie sovietų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių