Graikija: euforiją pakeitė nerimas dėl ateities

Graikų džiūgavimą iš karto sužinojus apie referendumo rezultatus keičia nerimas, sako Atėnuose esantis LRT žurnalistas Edvardas Špokas.

„Euforiją pakeitė nerimas dėl ateities. Prie bankomatų yra nusidriekusios eilės žmonių, kurie bando išsigryninti tuos pinigus, kurie yra leidžiami. Leidžiama iki 60 eurų, tačiau realiai žmonės iš bankomatų ima po 50 eurų. Patys bankai uždaryti, į juos gali patekti tik pensininkai, kurie gali savaitei išsiimti 120 eurų.

Kiek teko kalbėtis su pačiais graikais, nerimas yra didelis, visi kalba apie viltį, kad pavyks susitarti, ir bankai negrius. Prognozuojami trys scenarijai Graikijai: kad jai teks palikti euro zoną, kitas scenarijus, kad pavyks rasti kompromisą politikams. Ir trečias scenarijus – graikai liks euro zonoje, bet grius Graikijos bankai“, – sako E. Špokas.


Šiame straipsnyje: Graikijareferendumasskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Maximalas

Maximalas  portretas
Netikiekit Lietuviska ziniasklaida,ten ne taip yra......

VYTAUTAS p

VYTAUTAS p portretas
Norėčiau aš pabadauti už 120 eurų per savaitę

ww

ww portretas
Paskaitai ir negali atsistebeti - pensininkas banke gali pasiimti 120 euru savaitei. Tai tik parodo,kad ju pensijos neatitinka salies pajamu. Kiek jie dar gyvens visu europieciu,taip pat ir musu,saskaita? Ko ta ES su jais taip terliojasi? Nusibodo ir skaityti apie ju arogancija ir nesiskaityma su kitais ES dalyviais. laikas butu pastatyti juos i vieta - to ir tikimes.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių