Graikija siunčia signalą į Maskvą: iš šalies metami du Rusijos diplomatai

Graikija nusprendė išsiųsti du Rusijos diplomatus, dar dviem uždrausta įvažiuoti į šalį. Jie kaltinami kišimusi į Graikijos vidaus reikalus ir nacionalinio saugumo klausimus. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „Katimerini“, kuriuo remiasi „Interfax“.

Leidinio duomenimis, Atėnai kaltina Rusijos diplomatus mėginimais rinkti ir platinti informaciją bei valstybės pareigūnų papirkimu.

„Atėnų iniciatyva nėra „perkūnas iš giedro dangaus“, tai – atsakymas į koordinuotus veiksmus, kuriais siekiama plėsti Rusijos įtaką Graikijoje“, – pažymi „Katimerini“.

Anot leidinio šaltinių, Graikija nori palaikyti gerus santykius su Rusija, stiprinti dviejų tautų draugystę, bet tai galima padaryti tik pariteto ir abipusės pagarbos pagrindu.

Maskva žada atitinkamai reaguoti į Graikijos sprendimą

Maskvos atsakymas į Graikijos sprendimą išsiųsti du Rusijos diplomatus remsis veidrodžio principu. Tai trečiadienį žurnalistams pareiškė Rusijos URM atstovai, praneša „RIA Novosti“.

Pasak jų, tokia reakcija į panašaus pobūdžio veiksmus – susiklosčiusi praktika.

Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Andrejus Klimovas pareiškė, kad Rusija išsiųs du Graikijos diplomatus. Anot jo, be tokio atsakymo Maskva „negalės užtikrinti savo darbuotojų saugumo“.

Senatorius pridūrė, jog Rusija niekada nelaikė Graikijos sąjungininke ir partnere Europoje. „Graikija yra NATO narė, vien jau to užtenka“, – pabrėžė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kiek rusų diplomatų iš Lietuvos išsiųsta?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių