Graikijos finansų ministras atsistatydina

  • Teksto dydis:

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis) pirmadienį padarė sukrečiantį pareiškimą, kad atsistatydins, nors vyriausybė užsitikrino tvirtą pergalę, kai graikai referendume ištarė „Ne“ tarptautinių skolintojų pasiūlytos finansinės programos sąlygoms.

„Tuojau po referendumo rezultatų paskelbimo buvau informuotas apie kai kurių Eurogrupės dalyvių ir įvairių „partnerių“ tam tikrą pageidavimą, kad „nedalyvaučiau“ jos susitikimuose“, – J.Varufakis, kuris per pastaruosius kelis mėnesius dažnai susiremdavo su skolintojais per derybas, rašė savo tinklaraštyje po to, kai paskelbė apie atsistatydinimą savo „Twitter“ paskyroje.

„Ministras pirmininkas nusprendė, kad ši mintis potencialiai gali padėti jam pasiekti susitarimą. Dėl šios priežasties šiandien palieku Finansų ministeriją“, - sakė jis.

Jis perspėjo, kad referendumo, per kurį daugiau negu 60 proc. graikų nubalsavo prieš griežto taupymo priemones, kurias reikalavo vykdyti tarptautiniai skolintojai, rezultatai yra „susieti su labai didele kaina ... kaip ir visos kovos dėl demokratinių teisių“.

„Didelis (visuomenės pasitikėjimo) kapitalas, suteiktas mūsų vyriausybei“, privalo būti „nedelsiant investuotas į TAIP tinkamam sprendiniui“, sakė jis, ragindamas sudaryti susitarimą, kuris apimtų „skolų restruktūrizavimą, mažiau griežto taupymo, perskirstymą neturtingųjų naudai ir realias reformas.“

Iškalbus ir ekscentriško būdo J.Varufakis, tuojau po savo darbo pradžios finansų ministro poste sausį sudrebinęs Eurogrupę, kai atsisakė laikytis nusistovėjusios tvarkos, pareiškė: „Skolintojų panieka taps mano pasididžiavimu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Jau finansų ministrui daėjo ką Graikija pasiekė prabalsavusi referendume prieš ES pasiūlymus. Susigaudė, kad laikas nešti muilą iš pasmerkto nuskęsti laivo.

"draugui" Jonui Ramanauskui

"draugui" Jonui Ramanauskui portretas
Sveiks draugs Jonai, kaip gyvuliuoja Kacapstano trolių fabrikėlis, tas kur Maskvabade?..

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"....referendumo, per kurį daugiau negu 60 proc. graikų nubalsavo prieš griežto taupymo priemones, kurias reikalavo vykdyti tarptautiniai skolintojai..." Niekas nesako, kad reikia islaidauti, taciau cia yra nepasakoma antroji gal pati svarbiausia problemos dalis, kad tie tarptautiniai skolintojai sako apie griezto taupymo priemones o DARO taip, kad Graikija dar labiau 12, 15, ar net 50 milijardu euru giliau ibristu is skolas ir ko gero tada net gal dalis ar visa Graikikos infrastruktura gali pereiti tu skolintoju zinion. Taip yra perimamos valstybes. Taigi cia aiskiai matau tame nepilname, o tai reiskia melagingame sakinyje, didziule tarptutiniu skolintoju PROPAGANDA! Kaip gali Graikija islipti is skolu, jei net savo pinigu neturi? O zmogus nuejes i banka net savo asmeniniu pinigu negali issigryninti! Tai kas taip elgiasi kaip vagys?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių