Graikijos parlamento rinkimus laimėjo kraštutinės kairės partija „Syriza“

  • Teksto dydis:

Graikijos radikalioji kairiųjų partija „Syriza“ laimėjo sekmadienį vykusius parlamento rinkimus, tačiau kol kas neaišku, ar ji gaus absoliučią daugumą, rodo balsavusių rinkėjų apklausų rezultatai.

„Syriza“ surinko nuo 35,5 iki 39,5 proc. balsų, o konservatyvi Naujosios demokratijos partija sulaukė nuo 23 iki 27 proc. rinkėjų paramos, rodo pirminiai duomenys.

Tokie rezultatai „Syrizai“ leistų tikėtis nuo 146 iki 158 mandatų 300 vietų parlamente. Jei rezultatai pasitvirtins, premjeru turėtų tapti partijos lyderis 40-metis Aleksis Cipras (Alexis Tsipras), kuris kritikuoja taupymo politiką ir Europos Sąjungos bei Tarptautinio valiutos fondo keliamus reikalavimus.

Finansų rinkos yra susirūpinusios, kad „Syriza“ pergalė gali sukelti naują finansų krizę Graikijoje. Galutiniai balsavimo rezultatai turėtų paaiškėti ankstų pirmadienio rytą.


Šiame straipsnyje: Alexis TsiprasSyrizaGraikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
Geriau Graikija reikia palaikyti,nei ukrainos vagim duoti

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ateina galas oligarchų valdymui Europoje: Atsimenat, kaip A. Kubiliaus šutvė karpė badmirių pensijas, pasinaudodami krize? Nors A. Kubilius bandė vaizduoti, kad toks jo tariamas išradimas bus viso pasaulio pradžios mokyklų vadovėliuose, bet tokia politika seniai žinoma. Toks beatodairiškas taupymas daugumos nekaltų žmonių sąskaita keleto turtuolių naudai vadinamas giežta ekonomija. Griežta ekonomija krizės metu katastroiškai smukdo ūkį ir augina beadarbystę bei emigraciją. Tai peilis tautoms. Todėl graikai rinkimuose visiškai pašalino iš valdžios graikų kubilius. Naujoji graikų valdžia žada sustabdyti oligarchų išsisukinėjimą nuo mokesčių ir sumažinti mokesčių vidutiniokams (žiūrėk čia). Mes irgi A. Kubilių iš valdžios išvijom. Tai labai gerai. Bet ir mums dar liko sustabdyti Lietuvos oligarchų išsisukinėjimą nuo mokesčių* ir sumažinti mokesčius Lietuvos vidutiniokams. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių