Graikijos verslininkai žada gražiausių ir greičiausių sraigių rinkimus

Vienas sėkmingiausių verslų per krizę Graikijoje buvo sraigių auginimas ir jų eksportas į Prancūziją, Šveicariją ir Belgiją. Šiuo metu planuojama steigti Graikijos sraigių augintojų sąjungą, kuri skatins jungtis visus šios srities verslininkus, praneša LRT RADIJAS apžvelgdamas Graikijos verslo naujienas.

Per pusmečio susitikimus būsimosios sąjungos įkūrėjas žada ne tik įdomių susitikimų, bet ir tokių pramogų, kaip gražiausios ar greičiausios rūšies sraigių rinkimai. Kadangi sraigės – didelis proteinų šaltinis, jų kaina kyla ir didina verslininkų pelną.

Sunkiai atsisakoma tabako gaminių

Graikai turbūt vienintelė tauta, kuri taip sunkiai atsisako žalingo įpročio – rūkymo. Bet tyrimai rodo, kad daugelis rūkalių cigarečių mielai atsisakytų dėl savo sveikatos, žalos aplinkiniams ir, žinoma, dėl gana nemažų išlaidų.

Vienas iš pasisekusių ir perspektyviausių verslų Graikijoje šiuo metu – prekyba elektroninėmis cigaretėmis. „Nobacco“, viena didžiausių Graikijos kompanijų, prekiaujanti šiuo produktu, remiasi ne tik naujausiais tyrimais tobulindama elektronines cigaretes, bet ir bendradarbiauja su šalies universitetais, siekdama taikyti naujas technologijas ir mažinti žalą sveikatai.

Įmonė, šiuo metu turinti 65 prekybos vietas šalyje, atidarė parduotuves Vokietijoje ir Rumunijoje, o per parodą Kinijoje modernumu bei aptarnavimo lygiu sužavėjo ir Azijos rinką. 

Perkama vis mažiau duonos gaminių

Atsiskaitymo kortele aparatas  netolimoje ateityje bus privalomas visiems Graikijos verslininkams, bet šiuo metu kiekvienas prekybininkas jau privalo prie įėjimo pakabinti informacinį lapelį arba lentelę, kuri nurodo, ar parduotuvėje yra galimybė atsiskaityti kortele. Viešai nepateikiantis šios informacijos verslininkas gali gauti 1 000 eurų baudą.

Numatoma, kad 2017 m. prekybos centrų pajamos sumažės 5 proc., palyginti su praėjusiais metais. Graikai mažiau šiemet perka namų buities produkciją: valymo ir skalbimo priemones, kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos prekes. Iš maisto prekių labiausiai sumažėjo (beveik 6 proc.) pieno produktų perkamumas.

Labiausiai verslininkus stebina, kad daug mažiau perkama duonos. Sveikatos centro specialistai teigia, kad tai gali būti ne dėl krizės, o dėl to, kad graikai keičia mitybos įpročius. Vis daugiau graikų perka tamsią arba ruginę duoną ir jos reikalauja šviežios, todėl perkamoji galia persikėlė į duonines, kurios gaminį kasdien pateikia šviežią.

Pieno produkcijos gamintojas „Kri Kri“, kaip ir kiti šios srities verslai, nukentėjo dėl kritusios pieno produkcijos paklausos ir Didžiosios Britanijos sprendimo trauktis iš Europos Sąjungos (Didžioji Britanija buvo pagrindinis šios kompanijos pieno produktų, ypač graikiško jogurto, užsakovas). Bet praėjusių metų rodikliai rodo, kad dėl konkurencingos kainos ir žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, jog „Kri Kri“ produktai vieni sveikiausių pieno gamybos rinkoje, šios įmonės eksportas padidėjo 20 proc., o pelnas kai kuriais mėnesiais augo net iki 50 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių