Grenlandijoje ant seklumos užplaukusį kruizinį laivą pavyko ištraukti

  • Teksto dydis:

Grenlandijoje ant seklumos užplaukusį prabangų kruizinį laivą su 206 žmonėmis pavyko ištraukti, ketvirtadienį pranešė Danijos karinis jūrų laivynas.

Tai buvo paskelbta po trečio nesėkmingo bandymo išlaisvinti kruizinį lainerį. Trečiadienį pakilus vandeniui jį bandė ištempti žvejybos mokslinių tyrimų laivas.

„Ocean Explorer“ buvo ištrauktas, – pranešė Danijos karinio jūrų laivyno Jungtinė arktinė vadovybė Grenlandijoje.

Laivą išlaisvinti padėjo Grenlandijos žvejybos tyrimų laivas, sakė laivo savininkė „SunStone“.

„Nė vienas laive buvęs žmogus nenukentėjo, aplinka nebuvo užteršta ir korpusas nebuvo pažeistas“, – sakė „SunStone“.

Laivo operatorė anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad mažiausiai trys laivo keleiviai užsikrėtė COVID-19.

„Šiuo metu šie keleiviai yra izoliuoti. Jais rūpinasi mūsų laivo gydytojas, medikų komanda ir įgula, jie jaučiasi gerai“, – sakoma Australijoje įsikūrusios bendrovės „Aurora Expeditions“ pranešime. Kiti laive „MV Ocean Explorer“ esantys žmonės yra saugūs ir sveiki, priduriama jame.

Australijos laikraštis „The Sydney Morning Herald“ citavo laive esantį pensininką iš Australijos Steveną Fraserį (Stiveną Freizerį): „Visi yra geros nuotaikos. Šiek tiek apmaudu, bet esame gražioje pasaulio vietoje.“

Laikraščiui jis pasakojo, kad ir pats laive užsikrėtė COVID-19.

Kruizininis laivas ant seklumos užplaukė pirmadienį, už poliaračio esančiame Alpefjorde Šiaurės rytų Grenlandijos nacionaliniame parke. Tai toliausiai šiaurėje esantis pasaulio nacionalinis parkas.

Alpefjordas yra už 240 km nuo artimiausio miestelio Itokortormito, o šis yra už beveik 1,4 tūkst. km nuo Grenlandijos sostinės Nūko.

Prieš trečiadienio bandymą jį nutempti laivas du kartus pats bandė nuplaukti nuo seklumos per jūros potvynius.

Jungtinė Arkties vadavietė nurodė, kad į pagalbą „MV Ocean Explorer“ išsiųstas inspektavimo laivas „Knud Rasmussen“, turintis atplaukti penktadienį vakare.

Su Bahamų vėliava plaukiojančiame kruiziniame laive yra keleivių iš Australijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų.

Grenlandijos laikraštis „Sermitsiaq“ rašė, kad salos policija aiškinasi, kodėl laivas užplaukė ant seklumos ir ar buvo pažeisti kokie nors įstatymai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių