Gruzijos eksprezidentui negaliojantis pasas užkirto kelią į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Jeigu buvęs Gruzijos prezidentas ir Ukrainos pietinės Odesos srities eksgubernatorius Michailas Saakašvilis mėgins kirsti Ukrainos sieną, pasieniečiai elgsis pagal šalies įstatymus, ketvirtadienį informavo Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba.

„Nekreipiant dėmesio į pavardes, yra vienas algoritmas, (taikomas) asmeniui, turinčiam negaliojantį pasą: tokį pasą mes paimame ir tam asmeniui neleidžiame kirsti sienos“, – naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“ sakė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Olehas Slobodianas.

„Toks asmuo turėtų grįžti ten, iš kur atvyko“, – pridūrė jis.

Anksčiau M. Saakašvilis pažadėjo rugsėjo 10 dieną grįžti į Ukrainą ir išreiškė viltį, kad tą dieną prie valstybės sienos kritimo punkto susirinks jo šalininkai.

Liepos 26 dieną Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo įsaku atėmė iš M. Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

Rugpjūčio 11 dieną Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotojas Jevhenijus Jeninas nurodė, kad M. Saakašvilis, kaip asmuo be pilietybės, į Ukrainos teritoriją galės patekti tik turėdamas vizą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių