Gynybos ministras: Lenkija yra svarbiausia JAV sąjungininkė rytiniame NATO flange

Lenkijos nacionalinės gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas antradienį Vysoka Glogovskos vietovėje netoli Žešuvo susitiko su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu.

„Ką tik turėjau galimybę pasikalbėti su Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriumi Lloidu Austinu. Aptarėme Lenkijos ir Amerikos bendradarbiavimą karo Ukrainoje kontekste, Rusijos agresijos prieš Ukrainą kontekste“, – pareiškė ministras.

M. Błaszczakas pabrėžė, kad Lenkijos ir Amerikos santykiai yra labai svarbūs Lenkijos ir viso Šiaurės Atlanto aljanso rytinio flango saugumui. „Galima sakyti, kad Lenkija yra svarbiausia JAV sąjungininkė rytiniame NATO flange. Tai patvirtina faktas, kad Lenkijoje dislokuota apie 10 tūkst. Amerikos karių“, – teigė jis.

Ministras pridūrė, kad dėl puikių santykių su JAV Lenkijos kariuomenė yra aprūpinta modernia ginkluote, pavyzdžiui, tankais „Abrams“.

Pasak M. Błaszczako, jis taip pat išdėstė Lenkijos požiūrį į NATO vaidmenį. „Konstatavau, kad bet kokia konkurencija tarp Aljanso ir Europos Sąjungos kalbant apie saugumą yra labai blogas dalykas“, – pabrėžė jis.

Anot ministro, svarbu, kad už gynybą būtų atsakingos nacionalinės valstybės, o ne „kažkokia įsivaizduojama Europos kariuomenė ar kompetencijų perkėlimas į europinį lygmenį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių