H. Clinton kampanijai gyvybiškai trūksta entuziazmo

  • Teksto dydis:

Jo mitingai yra tarsi triukšmingas cirkas su vis pasigirstančiais sužavėtos minios šauksmais ir jis kalba trumpais sakiniais, o jos mitingai panašesni į rimtas prezidentines kalbas ir varginančias pasiūlymų litanijas, dėstomas gerų manierų šalininkams.

Padėtį dar labiau blogina tai, kad Hillary Clinton (Hilari Klinton) dažnai atvyksta vėluodama, o Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šou visad prasideda laiku.

JAV prezidento rinkimų dramai žengiant į naują fazę, demokratų kandidatei kenkia akivaizdus entuziazmo trūkumas, Bernie Sanderso (Bernio Sanderso) grėsmė paskutiniuose pirminių rinkimų balsavimuose birželio mėnesį ir negalėjimas numalšinti respublikonų kaltinimų dėl etinių klaidų, kuriuos kursto ir tai, kad ji, dirbdama valstybės sekretoriaus poste, naudojosi privačia elektroninio pašto tarnybine stotimi.

Kontrastas tarp kontroliuojamų H.Clinton pasirodymų ir aistringo chaoso per milijardieriaus populisto viešus renginius, kai jis įsiveržia į sceną kurtinamai aidint „2 Unlimited“ dainai „Get Ready for This“, negalėtų būti akivaizdesnis.

„Trumpas! Trumpas!“ – neseniai riaumojo tūkstančiai šalininkų suvažiavimų centre Anahaime Kalifornijoje, prieš imdami šaukti „Pastatyk sieną! Pastatyk sieną!“

„Aš patinku moterims“

Jo kalbos – improvizuotos, elementarios, nerišlios. Jis žada sugrąžinti Amerikai gamybos darbo vietas, bet nepateikia jokių detalių, tik grasina sankcijomis kompanijoms, kurios perkelia savo veiklą į užsienį.

Atrodo, kad kartais jis pats išgalvoja faktus. „Sakau jums, aš patinku moterims“, – sako jis. Arba: „Ispanakalbiai mėgsta Donaldą Trumpą.“ Abu šie teiginiai visiškai neatitinka apklausų rezultatų.

Jis išjudina minią išjuokdamas šalies lyderių „kvailumą“ ir priešpastatydamas jį savo paties verslumui.

„Mes tiek daug laimėsime, kad jūs net bjaurėsitės manimi“, – užbaigia jis, išprovokuodamas audringas ovacijas.

Tokia yra D.Trumpo formulė: jo šalininkai, jauni ar seni, pasiturintys ar be skatiko, bet beveik visuomet – baltieji, (kurių, kaip rinkėjų, procentas mažėja) stato už „pašalinį“, kuris skelbiasi žinantis ekonominio atsigavimo paslaptį, tarsi Amerika jau neturėtų ką prarasti.

„Kaip ir nėra nieko, ko jis dar iš tikrųjų galėtų gyvenime norėti: jis turi daugybę pinigų, jis tikrai garsus, jis turi gražią šeimą, tad jis tikrai daro tai dėl mūsų, Amerikos žmonių“, – sako 25 metų universiteto studentas Joe (Džo), kuris nenori nurodyti savo pavardės.

Per H.Clinton renginį netoli Los Andželo nekantravimas justi ore: šalininkai laukia jos atvykimo, grojaraštis (Katy Perry (Keti Peri), Jennifer Lopez (Dženifer Lopes) ...) sukasi n-tąjį kartą ir auditorijoje pasigirsta nusivylimo atodūsis, kai prie mikrofono prieina septintas kalbėtojas. Hillary Clinton atvyksta vėluodama 45 minutes.

„Spėju, kad mums reikėjo gauti didesnį kambarį“, – sako ji 1 200 žmonių, susirinkusių Riversaido universiteto miestelyje, ir atsiprašo, kad kai kas netilpo į patalpą. Tačiau jos komanda šią gimnastikos salę pasirinko būtent dėl jos kuklaus dydžio. Tik Bernie Sandersas gali sutraukti tokias minias kaip D.Trumpo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių