Havajų teisėjas įšaldė D. Trumpo peržiūrėtą imigracijos draudimą

  • Teksto dydis:

Federalinis teisėjas Havajuose trečiadienį įšaldė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) peržiūrėtą draudimą patekti į šalį visiems pabėgėliams ir šešių musulmoniškų valstybių piliečiams.

Tai buvo padaryta likus kelioms valandoms iki prezidento įsako įsigaliojimo.

JAV apygardos teisėjas Derrickas Watsonas (Derikas Votsonas) nusprendė, D.Trumpo įsaką užginčijusi Havajų valstija savo skunde pateikė pakankamai svarių argumentų, kad toks draudimas sukeltų „nepataisomos žalos“, jei būtų įgyvendintas.

Honolulu teismas buvo pirmasis, paskelbęs nutartį dėl šio prezidento įsako, dėl kurio pateikti iš viso trys ieškiniai. Kiek vėliau savo nutartis turėtų paskelbti federaliniai teismai Vašingtono valstijoje ir Merilande.

Tačiau Honolulu teismo nutartis reiškia, kad visos šalies mastu įšaldomas prezidento dekreto antro skyriaus, numatančio 90-iai dienų uždrausti įvažiuoti į šalį Irano, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno piliečiams, vykdymas.

Taip pat įšaldomas dekreto šešto skyriaus, numatančio 120-iai dienų sustabdyti pabėgėlių priėmimo programą, vykdymas.

„Teismas atsisako atidėti ar sustabdyti šios nutarties vykdymą, jei dėl įsako bus pateiktas skubus apeliacinis skundas“, – rašoma teismo nutartyje.

D.Trumpo administracija tvirtina, kad toks draudimas būtinas, nes užkirs kelią patekti į šalį ekstremistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių