Į Estiją pratyboms atskrido JAV šturmo lėktuvų ir sraigtasparnių

  • Teksto dydis:

Keli JAV Nacionalinės gvardijos oro pajėgų šturmo lėktuvai „A-10 Thunderbolt II“ ir sraigtasparniai „UH-64 Black Hawk“ bei „CH-47 Chinook“ penktadienį atskrido į Estijos karinių oro pajėgų bazę Emaryje dalyvauti pratybose su šios šalies gynybos pajėgomis, savanorių korpusu ir NATO kovine grupe.

Mokymuose, truksiančiuose iki rugpjūčio 18 dienos, taip pat dalyvaus Merilando valstijos nacionalinės gvardijos oro pajėgų štabo elementai.

Lėktuvai A-10, dar žinomi kaip „Warthog“, skirti naikinti antžeminiams taikiniams ir teikti palaikymą iš oro sausumo pajėgoms, garsėja manevringumu, o jų varikliai veikia gana tyliai. Pagrindinis šių orlaivių ginklas – Gatlingo tipo daugiavamzdė 30 mm kalibro patranka, per minutę galinti paleisti 3,9 tūkst. šarvamušių kulkų.

Universalūs sraigtasparniai „Sikorsky UH-60 Black Hawk“ gali atlikti įvairius uždavinius, įskaitant karių gabenimą, medicininę evakuaciją ir kovos veiksmų valdymą. Tuo tarpu dvisraigtis sraigtasparnis „Boeing CH-47 Chinook“, naudojamas nuo 7-o dešimtmečio, skirtas daugiausiai kariams ir ginkluotei gabenti.


Šiame straipsnyje: EstijaNATOpratybosJAV lėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

legolas

legolas portretas
vatinių žiniai, gynyba nuo priešo karinės technikos turi būti vykdoma atitinkama technika, o ne plojimais ir gvazdikais pasitinkant saulę iš mordoro

Anonimas

Anonimas portretas
šturmas vyks po mėlynu andaroku

taigi

taigi portretas
Šturmo lėktuvai ir sraigtasparniai skirti išskirtinai tenkinti "GYNYBOS" poreikius :)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių