Į gimtinę sugrįžusi N. Savčenko neatmeta galimybės kandidatuoti į prezidentus

  • Teksto dydis:

Ukrainos karinių oro pajėgų lakūnė Nadija Savčenko, kuri trečiadienį sugrįžo į gimtinę po dvejus metus trukusio kalinimo Rusijoje, pareiškė, kad kandidatuotų į prezidentus, jei to norėtų ukrainiečiai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė malonę N.Savčenko, kuri buvo parskraidinta į gimtinę, Kijevui ir Maskvai susitarus dėl apsikeitimo kaliniais.

34 metų karo pilotė, kuri tėvynėje laikoma nacionaline didvyre, kovo 22 dieną buvo nuteista kalėti 22 metus dėl dviejų Rusijos žurnalistų žūties Ukrainos rytuose 2014 metais.

Penktadienį per savo pirmą spaudos konferenciją po sugrįžimo į tėvynę, kur ji šiuo metu neabejotinai yra populiariausia vieša figūra, N.Savčenko žurnalistams sakė, kad norėtų kandidatuoti į prezidento postą, „jei to reikia ukrainiečiams“.

N. Savčenko 2014 metais pateko į prorusiškų separatistų nelaisvę Ukrainos rytuose, o vėliau atsirado Rusijos arešte kitapus sienos. Maskva tvirtina, kad N. Savčenko pateko į Rusijos teritoriją sprukdama nuo separatistų, o Ukraina tvirtino, kad karė buvo pagrobta ir slapta išvežta į Rusiją.

N. Savčenko byla dar labiau pablogino Ukrainos ir Rusijos santykius, Kijevo vyriausybės pajėgoms kaunantis su prorusiškais separatistais, kuriuos Maskva neigia remianti, nors esama įrodymų, kad jos kariai yra siunčiami į konflikto zoną.


Šiame straipsnyje: Nadija Savčenkokaras Ukrainojeprezidento postaslakūnė

NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
asilas tu

h20

h20 portretas
kaip nuolatines bado akcijas vykdziusi ... atrodo labai dar sultingai... :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių