Į Kijevo kontroliuojamą teritoriją sugrįžo 74 Donbase belaisviais buvę ukrainiečiai

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį pareiškė, kad visi 74 paleistieji iš nelaisvės Donbase ukrainiečiai po mainų jau yra Kijevo kontroliuojamoje teritorijoje.

„Visi 74 ukrainiečiai įkaitai jau namie, mūsų armijos kontroliuojamoje teritorijoje“, – parašė P. Porošenka savo paskyroje feisbuke.

Prezidento atstovas spaudai Sviatosalvas Ceholka taip pat feisbuke pranešė, kad P. Porošenka telefonu bendravo su kariavusiu Donecko oro uoste Oleksandru Morozovu, kuris yra tarp Kijevui perduotų belaisvių.

Tuo tarpu vadinamosios Donecko Liaudeis Respublikos (DLR) atstovė Darja Morozova anksčiau sakė, kad Kijevui perduoti 73 Donbase laikyti kariškiai, dar vienas atsisakė grįžti į tėvynę.

Ukrainos atstovas Trišalėje kontaktinėje grupėje padėčiai Donbase taikiai sureguliuoti, Leonidas Kučma (1994-2005 metais buvęs Ukrainos prezidentas), palankiai vertina įkaitų ukrainiečių paleidimą mainų su keliais Donecko ir Luhansko sričių rajonais pagrindu.

„Žinoma, tai džiugus įvykis, kurio laukė šimtai šeimų, – sakė jis. – Daugybė žmonių prisidėjo, kad išlaisvinimas vyktų kuo greičiau ir laikantis visų veikiančių įstatymų normų“.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems, dalyvavusiems šiame sudėtingame darbe“, – perdavė L. Kučmos žodžius jo atstovė spaudai Darja Olifer trečiadienį savo paskyroje feisbuke.

L. Kučma pažymėjo, kad derybos ir konsultacijos dėl įkaitų išlaisvinimo tęsėsi iš esmės nuo pat karo Donbase pradžios ir tapo rezultatyvios Minsko proceso dėka.

„Sunku paaiškinti, koks sudėtingas ir alinantis buvo šis procesas, kiek dėta pastangų, kad žmonės grįžtų pas savo gimines ir artimuosius, – anot D. Olifer, sakė L. Kučma. – Dabar mes matome, kad visa tai buvo ne veltui, ir tai įkvepia mus tęsti mūsų darbą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Jei vienas atsisake grizti i Tevyne , tai gal but tokioje Tevyneje nenori gyventi, kuomet vyksta pilietinis karas tarp zmoniu kitaip mastanciu ir kitaip norinciu gyventi. Na nenori kai kurie zmones i ta ES , tai palikim juois ramybeje ir tegyvena kaip jiems patinka neutraliai nepriklausanciai jojiai Sajungai.

idomu

idomu portretas
Kijevo režimas turėjo perduoti 306 belaisvius, perdavė 233 , pasak liudininkų kiti arba nužudyti, arba taip žiauliai kankinti, kad žymes sunku panaikinti. Oficialiai nė vienas laisvės kovotojas neparsidavė ,neatsisakė grįžti namo, iš Kijevo režimo karių du asmenys oficialiai atsisakė gršžti ir liko laisvės kovotojų gretose.

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvoje visi, kas yra valdžioje, siekia karo su Rusija: "Įsivaizduokime, jog nutinka blogiausia, ir kyla konfliktas tarp Amerikos ir Rusijos. Neilgai trukus Rusija imtų pralaimėti konvencinį karą, todėl imtųsi branduolinės ginkluotės. Nemanau, jog yra sveikai mąstančių žmonių, kurie to siekia. Todėl ir ši konflikto tarp Amerikos ir Rusijos situacija neatrodo reali." Reiškia, Lietuvos valdžioje nėra sveikai mąstančių žmonių. Kaip mes atėjome iki tokios valdžios? Auksinių šaukštų pardavinėjime kariuomenei dalyvauja visas Lietuvos elitas: Landsbergienės kontoroje dirba svarbiausių auksinių šaukštų pardavinėtojų šeima, o socdemo Oleko vaidmuo šioje istorijoje plačiai paviešintas politinės konkurencijos dėka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių