Į NATO misiją Estijoje atvyko Italijos naikintuvai

  • Teksto dydis:

Į Estijos Emario karinių oro pajėgų bazę trečiadienį atvyko Italijos oro pajėgų naikintuvai, Baltijos šalių oro erdvės patruliavimo misijoje pakeisiantys belgų orlaivius.

„Jūsų indėlis buvo puikus pavyzdys – tiek NATO šalių sąjungininkių solidarumo, tiek Belgijos pasirengimo ir sugebėjimo palaikyti savo sąjungininkus“, – sakė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid dėkodama belgų pilotams už tarnybą.

Ji pasveikino į šalį atvykusius italų naikintuvų pilotus, pažymėjusi, kad „Italija savo lėktuvais įneša indėlį į kolektyvinę rytinio NATO sparno gynybą, lygiai kaip ir Estija savo kariais aktyviai deda indėlį į užsienio operacijas pietiniame Aljanso sparne“.

Estijos Emario bazėje bus dislokuoti keturi daugiafunkciai naikintuvai „Eurofighter“, gebantys vykdyti smogiamųjų lėktuvų užduotis, rengti stebėjimo ir žvalgybinius skrydžius.

Pagal NATO Tarybos priimtą sprendimą, nuo 2004 metų kovo 29 dienos Aljanso narės įsipareigojo saugoti savo naikintuvų neturinčių Estijos, Lietuvos ir Latvijos oro erdvę. 2012-aisiais per NATO viršūnių susitikimą Čikagoje Aljanso misija Baltijos šalyse buvo pratęsta neribotam laikui.

Šiuo metu prie Baltijos šalių oro erdvės patruliavimo prisideda ir sausio 8-ąją Lietuvos Šiaulių aerodrome dislokuoti danų naikintuvai F-16.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių