Į šalį plūstant pabėgėliams A. Merkel ragina vokiečius būti vieningiems

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį paragino savo visuomenę prisiminti šalies pakartotinio suvienijimo 1990 metais dvasią, kuri galėtų padėti įveikti dabartinį iššūkį – integruoti šimtus tūkstančių pabėgėlių ir migrantų.

„Vokietijos vienybė savaime buvo labai ypatinga“, – A.Merkel sakė savo savaitiniame garso įraše, artėjant šalies suvienijimo 25-osioms metinėms, kurios bus minimos spalio 3 dieną.

Kanclerė pripažino, kad dabartinis migrantų antplūdis ir su šalies suvienijimu susiję iššūkiai yra labai skirtingi dalykai, bet pabrėžė, kad mėginant integruoti žmones, pabėgusius nuo karo ir skurdo, reikės ne mažesnių visos Vokietijos visuomenės pastangų.

„Tas bendras jausmas, kai susiduriame su dideliu uždaviniu, kurį galime įvykdyti – esu įsitikinusi, kad esame visiškai pajėgūs visa tai prisiminti“, – sakė A.Merkel.

Prisiminimai, kaip buvo stengiamasi vėl suvienyti buvusią Vakarų ir Rytų Vokietija, yra veiksnys, paskatinęs „daug, daug žmonių įsitraukti mūsų dienomis (sprendžiant migrantų krizę) ... Šį uždavinį jie vertina kaip idėją, jog „mes norime siekti sėkmės ir mes galime ją pasiekti“, pridūrė ji.

Vokietija tapo pagrindiniu šimtų tūkstančių nuo karo ir skurdo iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į Europą bėgančių žmonių tikslu.

Vien šiemet Vokietiją pasieks, kaip manoma, iki milijono pabėgėlių – žymiai daugiau negu pernai, kai į šią galingą Europos šalį atvyko 200 tūkst. migrantų ir pabėgėlių, siekiančių geresnio gyvenimo.

Nuo sausio iki liepos Vokietijoje prieglobsčio paprašė daugiau kaip 250 tūkst. žmonių, tarp jų 55 tūkst. 587 asmenys sakė esą sirai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Dvi prieingybės. Jeigu Hitleris šaudė žydus švarindinamas tauta, tai Merkel sukurs ilgaamžį mišinį.

Boni

Boni portretas
Ar ji atsako už savo veiksmus? Kokia ta demokratija jei vienos bobos diktatas?!

v

v portretas
kada ta sene atsipeikes ,gal i gydimo istaiga pasiuskit
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių