Įkurta bendra Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karinė brigada

Varšuvoje Lietuva, Lenkija ir Ukraina pasirašė sutartį, kuria įsteigta trišalė karinė brigada. Iš daugiau kaip tūkstančio karių sudaryta junginys dalyvaus bendruose mokymuose ir pratybose, bus siunčiamas į tarptautines operacijas.

Gynybos ministrai pasirašė dokumente ir taip užbaigė dar 2007-iasiais prasidėjusias derybas dėl bendro karinio vieneto kūrimo. Ekspertai sako, kad keletą metų įstrigusį susitarimo pasirašymą paskatino Rusijos agresija Ukrainoje.

1999 m. Lietuvai panaši sutartis su Lenkija, kuri tuomet jau buvo NATO narė, padėjo karines pajėgas pertvarkyti pagal Aljanso standartus. Tų pačių tikslų siekia ir Ukraina vėl prabilusi apie integraciją į NATO. Veikdama bendroje karinėje brigadoje kartu su dviem NATO šalimis, Ukraina galės dirbti pagal Aljanso sąjungininkių patirtį.

Karinei brigadai kiekviena šalis įsipareigoja skirti po vieną pėstininkų batalioną, t.y,. maždaug 600 karių. Taip pat brigadą sudarys specializuoti padaliniai ir tarptautinis štabas, kuris įsikurs Lenkijoje, Liubline. Kariai dalyvaus bendrose pratybose. Jie galės būti siunčiami ir į tarptautines operacijas, kurioms suteiktas Jungtinių Tautų Organizacijos Saugumo Tarybos mandatas.

Karinė brigada ateityje gali dar labiau išsiplėsti, nes prie jos galės prisijungti ir kitos šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstui

Kęstui portretas
Tai vis loji ir meluoji? Palok kol dar Rusynas turi iš ko mokėti už Tavo lėkštus komentarus.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gruzijos ir Ukrainos istorija: Nežinantys istorijos, būtinai ją pakartoja. Susipažinkite: daugelio iš mūsų nesenų svajonių didvyris Saakašvilis, buvęs Gruzijos prezidentu, drąsiai sukėlęs ir pralaimėjęs karą su Rusija, be pasigailėjimo žudęs civilius osetinus ir abchazus. Pasirodo, kad dabar jis nuo teisingumo slapstosi JAV, Niujorke, Brukline. Jau pilvotas, su raudonais triusikais, mėgsta pozuoti su dviračiu, visai kaip vienas mūsų panašus veikėjas. Saakšvilis yra banali, naivi, garbėtroškiška asmenybė. Būdingas Saakašviliui kaltinimas - kad jis, būdamas prezidentu, už mokesčių mokėtojų pinigus daug kartų atsiveždavo masažuotoją iš JAV į Gruziją, kuri jam atlikdavo masažą su pakandžiojimais. Galite įsivaizduoti, kokiose vietose buvo kandžiojama už tokius pinigus. Praeis kiek metų. Sukėlęs karą su Rusija ir tą karą pralaimėjęs, daug Donbaso civilių nužudęs, Ukrainos Porošenka slapstysis JAV. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių