Indija duoda „Volkswagen“ 24 valandas baudai sumokėti

Indijos aplinkosaugos teismas ketvirtadienį pagrasino „Volkswagen“ vadovams areštu ir davė Vokietijos automobilių gamintojai dieną 14 mln. JAV dolerių baudai, skirtai už taršos normų pažeidimus atliekant emisijų testus, sumokėti.

„Dyzelgeito“ skandalas kilo paaiškėjus, kad „Volkswagen“ klastojo emisijų testus milijonams dyzelinių transporto priemonių. Jis įmonei jau kainavo daugiau negu 30 mlrd. JAV dolerių, kalbant apie baudas, atšaukimus ir kompensacijas visame pasaulyje.

Indijos nacionalinis žaliasis tribunolas lapkritį nusprendė, kad „Volkswagen“ privalo deponuoti 1,7 mlrd. rupijų (24 mln. JAV dolerių) baudą dėl „sveikatai padarytos žalos.„

Ketvirtadienį teismas griežtai įspėjo „Volkswagen“ dėl baudos tvarkos nesilaikymo ir pagrasino sieksiantis bendrovės direktorių arešto, jeigu kompanija laiku nesumokės 1 mlrd. rupijų.

Naujasis Delis yra viena iš labiausiai užterštų sostinių pasaulyje, o taršos lygiai čia dažnai viršija saugumo normas.

Savo pranešime naujienų agentūrai AFP „Volkswagen“ nesutiko su kaltinimais ir pareiškė, kad ginčijo šią nutartį Aukščiausiajame teisme, bet pridūrė, jog baudą sumokės laiku.

Automobilių gamybos milžinė 2015 metais pripažino naudojusi „išderinimo įtaisą“ 11 mln. dyzelinių variklių automobilių Jungtinėse Valstijose, Europoje ir kitose pasaulio rinkose, kad jie atrodytų mažiau teršiantys per emisijų testus.

2015 metų gruodį ji Indijoje atšaukė 323 700 transporto priemonių, kad sutvarkytų emisijų programinę įrangą po to, kai buvo nustatyta, kad emisijų lygiai kai kuriuose modeliuose iki 2,6 karto viršija nustatytas ribas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių