Indija pasirašė taikos susitarimą su Nagalando separatistais

  • Teksto dydis:

Indijos vyriausybės vadovas Narendra Modi (Narendra Modis) pirmadienį paskelbė, jog buvo pasiektas taikos susitarimas su Nagalando nacionalsocialistų tarybos (NSCN) sparnu - seniausiu ir stipriausiu iš maždaug 30 kovotojų grupuočių, veikiančių šalies šiaurės rytuose nuo pat Indijos nepriklausomybės paskelbimo 1947-aisiais.

„Mano šilti sveikinimai visiems, šiandien esantiems čia šia istorine proga“, - sakė N.Modi savo kreipimesi į tautą po to, kai vyriausybės atstovas ir NSCN įtakingo sparno „Isak-Muivah“ (IM) generalinis sekretorius Th.Muivah (T.Muiva) pasirašė taikos susitarimą.

„Šiandien yra istorinis, auksinis momentas, kai jie išsižada ginklų ir prisijungia prie pagrindinės srovės. Sveikinu juos“, - pridūrė premjeras.

NSCN sukilėlių judėjimas 1997 metais paskelbė paliaubas, tačiau prireikė beveik 18 metų formaliam taikos susitarimui su vyriausybe pasiekti.

Tikimasi, kad šis susitarimas atvers kelią taikai Indijos šiaurės rytuose, ypač mažai išsivysčiusioje Nagalando valstijoje, kuri ribojasi su Mianmaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių