Interneto milžinai remia ES kovos su neapykantą kurstančiomis kalbomis taisykles

  • Teksto dydis:

Interneto milžinai „Facebook“, „Twitter“, „YouTube“ ir „Microsoft“ antradienį prisijungė prie naujojo Europos Sąjungos kovos su neapykantą kurstančiomis kalbomis elgesio kodekso, pranešė Europos Komisija (EK).

JAV įsikūrusios įmonės sutiko greičiau reaguoti į aptinkamą neteisėtą medžiagą ir siekti tikslo visą įtarimus keliančią medžiagą patikrinti per 24 valandas.

„Naujausi teroristų išpuoliai mums priminė apie neatidėliotiną būtinybę spręsti neteisėtų neapykantą kurstančių kalbų internete problemą“, – pareiškė už teisingumą, vartotojų reikalus ir lyčių lygybę atsakinga EK narė Vera Jourova (Vera Jurova).

„Sveikinu pasaulinių IT įmonių įsipareigojimą didžiąją dalį galiojančių pranešimų apie šalintinas neteisėtas neapykantą kurstančias kalbas peržiūrėti per mažiau nei 24 valandas ir, jei būtina, pašalinti tokį turinį arba padaryti jį neprieinamą“, – rašoma Komisijos narės pranešime.

Pagal elgesio kodeksą interneto įmonės taip pat stiprins ryšius su pilietinės visuomenės grupėmis, kurios nustato neapykantą arba smurtą kurstantį turinį.

Tuo tarpu JAV įmonės pareiškė, kad ES taisyklių bus laikomasi nevaržant žodžio laisvės.

„Tebesame įsipareigoję nevaržyti žinučių srauto. Tačiau yra aiškus skirtumas tarp saviraiškos laisvės ir elgesio, kuriuo kurstomas smurtas ir neapykanta“, – pareiškė „Twitter“ atstovė Karen White (Karen Vait).

„Facebook“ atstovė Monika Bickert (Monika Bikert) pareiškė, jog socialinis tinklas „džiaugiasi ... galimybe tęsti darbą su Komisija ir kitomis technologijų sektoriaus įmonėmis kovojant su neapykantą kurstančiomis kalbomis“.

„Raginame žmones naudotis mūsų pranešimo priemonėmis, jeigu jie randa turinį, kuris, jų nuomone, pažeidžia mūsų standartus, kad mes galėtume jį ištirti. Mūsų komandos visame pasaulyje visą parą tikrina šiuos pranešimus ir imasi skubių veiksmų“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių