Interpolo prezidentas ragina bendromis jėgomis kovoti su kibernetinėmis grėsmėmis

  • Teksto dydis:

Valstybės ir teisėsaugos institucijos turi drauge kovoti su kylančiomis grėsmėmis, ypač pavojais kibernetinėje erdvėje, antradienį saugumo konferencijoje sakė Interpolo prezidentas Meng Hongwei (Meng Hongvei).

Savo kalboje, kurioje paminėjo daug temų, Meng Hongwei atkreipė dėmesį į pastarąją pasaulinę kibernetinių atakų bangą, per kurią buvo panaudotas duomenis šifruojantis virusas „WannaCry“. Praėjusį mėnesį 150-yje šalių išplitęs virusas paveikė daugiau kaip 200 tūkst. kompiuterių.

„Nusikaltėliai toliau išnaudos sparčią interneto ir socialinių tinklų plėtrą“, – sakė Meng Hongwei, kuris taip pat yra Kinijos aukščiausio rango policijos pareigūnas.

„Nė viena šalis ar verslas negali pasikliauti tik savo jėgomis sprendžiant šią tarptautinio organizuoto nusikalstamumo problemą. Visi esame pasaulio dalis. Visi susiduriame su tomis pačiomis grėsmėmis tarptautinėje arenoje“, – pažymėjo Interpolo – Tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos – prezidentas.

Meng Hongwei paskyrimas Interpolo prezidentu sulaukė prieštaringų vertinimų dėl Kinijos vykdomų žmogaus teisių pažeidimų ir jos neskaidrios teisinės sistemos.

Antradienio kalba buvo vienas pirmųjų Meng Hongwei viešų pasisakymų nuo tada, kai jis pernai buvo lapkritį buvo išrinktas Interpolo vadovu.

Interpolas, kurio būstinė įsikūrusi Prancūzijo mieste Lione, turi 190 narių. Ši organizacija skelbia „raudonuosius pranešimus“, įpareigojančius Interpolui priklausančių šalių policiją pasidalyti bet kokia informacija apie įtariamuosius, kad jie būtų areštuoti ir išduoti valstybei, kurioje turi stoti prieš teisingumą.

Interpolo prezidentas neturi plačių įgaliojimų, bet visgi yra įtakinga figūra – jis vadovauja Vykdomajam komitetui, nustatančiam gaires ir kryptį bei įgyvendina organizacijos Generalinės Asamblėjos priimtus sprendimus.

Interpolui vadovauja generalinis sekretorius Jurgenas Stockas (Jūrgenas Štokas), kuris yra organizacijos Generalinio Sekretoriato vadovas.

Meng Hongwei Interpolo prezidento poste pakeitė prancūzę Mireille Ballestrazzi (Mirej Balestrazi). Jis šias pareigas eis ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių