Iranas sušvelnino įstatymus dėl bausmės už prekybą narkotikais

  • Teksto dydis:

Irano parlamentas sekmadienį priėmė ilgai lauktą bausmes už prekybą narkotikais numatančių įstatymų pataisą, numatančią, kad mirties bausmė grės už didesnį rastą narkotikų kiekį negu iki šiol.

Manoma, kad tai padės išgelbėti daug mirties bausmės vykdymo laukiančių žmonių.

Tačiau įstatymo projektui dar turi pritarti Sergėtojų Taryba, kurioje dominuoja konservatoriai. Parlamento nariai jam pritarė po kelis mėnesius trukusių debatų, skelbiama parlamento tinklalapyje ir naujienų agentūros ISNA pranešime.

Organizacijos „Amnesty International“ duomenys rodo, kad praėjusiais metais pagal žmonių, kuriems buvo įvykdyta mirties bausmė, skaičių Iranas patenka į pirmąjį pasaulio penketuką.

Naujuoju įstatymu narkotikų kiekis, už kurį gresia mirties bausmė, padidinamas nuo 30 gramų iki dviejų kilogramų. Ši nuostata taikoma tokių cheminių medžiagų, kaip heroinas, kokainas ir amfetaminas, gamybai ir prekybai.

Už natūralias medžiagas, tokias kaip opiumas ar marihuana, mirties bausmės slenkstis padidintas nuo penkių iki 50 kilogramų.

Pataisa galios atgaline data; tai reiškia išsigelbėjimą ir mirties bausmės pakeitimą įkalinimu iki gyvos galvos net 5,3 tūkst. žmonių, nuteistų už prekybą narkotikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
geri įstatymai.Tokių reikėtu Lietuvai,norint išgelbėti vaikus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių