Irano branduolinės programos vadovas neįžvelgia pavojaus dėl D. Trumpo

  • Teksto dydis:

Irano branduolinės programos vadovas trečiadienį sakė „instinktyviai jaučiantis“, kad Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nesuplėšys pernai pasiektos svarbios didžiųjų galių ir Teherano sutarties branduoliniu klausimu, jeigu bus išrinktas JAV prezidentu.

„Kad ir kas taps JAV prezidentu, turės prisitaikyti prie tikrovės“, – kalbėdamas Vienoje sakė Ali Akbaras Salehi (Alis Akbaras Salehis), kurį citavo Austrijos spaudos agentūra (APA).

„Reikalai gali truputį kilti ir leistis, kai kurie dalykai galėtų vėluoti, bet rimto pavojaus nebus niekam“, – sakė A.A.Salehi.

Jis sakė „instinktyviai jaučiantis“, kad niekas iš tikrųjų nenori trauktis atgal dėl 2015 metų liepą sudaryto pakto, kuriuo buvo užbaigta daug metų trukusi priešprieša, nuodijusi Irano santykius su kitomis valstybėmis.

Pagal susitarimą Iranas smarkiai sumažino savo branduolinės veiklos mastą. To buvo siekiama norint užtikrinti, kad Teheranas neturėtų galimybių pasigaminti branduolinį ginklą, nors pats Teheranas visuomet neigė turintis tokį tikslą.

Mainais JT ir Vakarų šalys panaikino skausmingas sankcijas, kurios dusino Iranui nepaprastai svarbų naftos eksportą.

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus D.Trumpas, kuris lapkričio 8 dieną varžysis su demokrate Hillary Clinton (Hilari Klinton), kovo 21 dieną sakė, kad jo „prioritetas numeris vienas“ užsienio politikos srityje bus išardyti tą „katastrofišką“ sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių