Irano lyderis: JAV sukūrė branduolinių ginklų mitą

  • Teksto dydis:

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjis), griežtindamas retoriką prieš kitą savaitę atnaujinamas derybas dėl Irano branduolinės programos, sekmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos sukūrė branduolinių ginklų „mitą“, jog paverstų Iraną grėsme.

Nors A.Khamenei remia šias derybas, jis toliau reiškia didelį nepasitikėjimą Jungtinėmis Valstijomis.

„Jie sukūrė branduolinių ginklų mitą, kad galėtų sakyti, jog Islamo Respublika yra grėsmės šaltinis. Ne, grėsmės šaltinis yra pati Amerika“, - komentaruose, kuriuos citavo pusiau oficiali naujienų agentūra „Fars“, sakė A. Khamenei.

Irane jam priklauso aukščiausia valdžia, todėl jo nepritarimas galutiniam susitarimui gali sužlugdyti derybas.

„Kita pusė metodiškai ir begėdiškai grasina mums karu ... net jei jie nesako atvirai tokių grasinimų, turime būti pasiruošę“, - sakė jis per kalbą kariuomenės vadams.

Iranas ir šešios įtakingos pasaulio valstybės, įskaitant Jungtines Valstijas, anksčiau šį mėnesį pasiekė pagrindų susitarimą dėl ginčijamos Irano branduolinės programos ir kitą savaitę Vienoje turi pratęsti derybas. Galutinį susitarimą siekiama pasirašyti iki birželio pabaigos.

Nors ir pasiekusios reikšmingą pažangą abi pusės vis dar nesutaria dėl kelių svarbių klausimų, įskaitant to, kaip greitai pasiekus galutinį susitarimą turėtų būti atšauktos tarptautinės sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių