Įsigaliojo atsakomieji ES muitai Jungtinėms Valstijoms

  • Teksto dydis:

Atsakomieji muitai, kuriuos Europos Sąjunga nusprendė nustatyti dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įvestų didelių plieno ir aliuminio importo muitų, įsigaliojo penktadienį.

ES valstybės narės atsakomuosius muitus Jungtinėms Valstijoms patvirtino praėjusią savaitę. Jie įsigaliojo vidurnaktį, skelbiama Bendrijos oficialiajame leidinyje.

Į amerikietiškų prekių, kurioms bus taikomi ES atsakomieji 25 proc. importo muitai, sąrašą, be kita ko, įtraukti žemės ūkio produktai, įskaitant kukurūzus ir ryžius, maisto produktai, įskaitant apelsinų sultis, žemės riešutų sviestą, viskį ir tabako gaminius, kosmetika, drabužiai, metalurgijos gaminiai, motociklai, jachtos ir t. t.

Į sąrašą pateko, pavyzdžiui, motociklai „Harley Davidson“, džinsai „Levi Straus“ ir burbonas.

Šį sąrašą Europos Komisija parengė dar kovo mėnesį, tačiau žadėjo jo nenaudoti, jeigu JAV prezidentas neįvykdys savo grasinimo nustatyti 25 proc. muitą plieno importui ir 10 proc. muitą importuojamam aliuminiui.

Tačiau birželio 1 dieną D. Trumpo paskelbti muitai visgi įsigaliojo ir dabar ES, kaip ir Meksika, Kanada bei kiti artimi JAV sąjungininkai, ėmėsi atsakomųjų priemonių.


Šiame straipsnyje: JAVESmuitaiimporto muitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JAV tai nepakenks, BET - ir ES turi pagalvot kaip savo ekonomiką pagyvint.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių