Islandija paskelbė diplomatinį Pasaulio futbolo čempionato Rusijoje boikotą

  • Teksto dydis:

Islandija pirmadienį paskelbė, kad jos vadovai boikotuos Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje dėl anksčiau šį mėnesį Didžiojoje Britanijoje įvykdyto buvusio rusų šnipo apnuodijimo.

„Tarp priemonių, kurių ėmėsi Islandija, yra laikinas aukšto lygio dvišalio dialogo su Rusijos pareigūnais atidėjimas“, – rašoma Islandijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime.

„Dėl šios priežasties Islandijos vadovai nedalyvaus šią Vasarą Rusijoje vyksiančiame FIFA Pasaulio čempionate“, – priduriama jame.  

Reikjavikas taip pat paragino Maskvą pateikti „aiškius atsakymus“ dėl buvusio Rusijos karinės žvalgybos pulkininko Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo kovo 4 dieną Anglijos pietvakariuose.

„Ataka Solsberyje yra rimtas tarptautinės teisės pažeidimas ir kelia pavojų saugumui bei taikai Europoje“, – rašoma URM pareiškime.

Didžioji Britanija kovo viduryje paskelbė, kad britų karališkosios šeimos nariai ir ministrai nedalyvaus nuo birželio 14-osios iki liepos 15-osios vyksiančiame Pasaulio futbolo čempionate.

Pirmadienį 16 Europos Sąjungos valstybių paskelbė išsiunčiančios tam tikrą skaičių rusų diplomatų. Analogiško žingsnio ėmėsi ir Jungtinės Valstijos, Kanada, Ukraina ir netgi Australija.

NATO narė Islandija, nepriklausanti ES, kartu su Bendrijos narėmis yra paskelbusi Rusijai sankcijas dėl Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos.

Vos 334 tūkst. gyventojų turinčios Islandijos rinktinė šįmet pirmą kartą istorijoje rungsis planetos futbolo pirmenybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
tai prie ko cia futbolas,ar tie pingvinai zuvies apsivalge,pas rusus ir taip ciukciu pilna,ar juos kas nors kviete vaziuoti

šiaip

šiaip portretas
rusai kalti ar nekalti,vis dėlto reikia pateikti įrodymų,ar nebus kaip su Iraku-ceminių medžiagų nerado,šalis sunaikinta,Libijos neliko,taip ir plūsta pabėgėliai į Europą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių