Islandija sustabdė ambasados Rusijoje veiklą

  • Teksto dydis:

Islandija antradienį pranešė, kad sustabdė savo ambasados Rusijoje darbą, komerciniams, kultūriniams ir politiniams santykiams pasiekus žemiausią lygį.

Apie planus uždaryti ambasadą Šiaurės Europos šalis paskelbė dar birželį.

„Sprendimas sustabdyti Islandijos ambasados Maskvoje veiklą nereiškia diplomatinių santykių nutraukimo“, – antradienį pareiškė Islandijos užsienio reikalų ministerija.

„Kai tik sąlygos leis, Islandija pirmenybę teiks veiklos atnaujinimui“, – pridūrė ji.

Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad komerciniai, kultūriniai ir politiniai ryšiai su Rusija yra pasiekę žemiausią lygį, ambasados išlaikymas Maskvoje, anot ministerijos, yra nebepateisinamas, birželį teigė Užsienio reikalų ministerija.

„Dabartinė situacija tiesiog neleidžia nedidelei Islandijos užsienio reikalų tarnybai laikyti veikiančią ambasadą Rusijoje“, – sakė užsienio reikalų ministrė Thordis Gylfadottir (Tourdis Gilfadoutir).

Kitą dieną Rusija pasakė reaguosianti į Islandijos ambasados Maskvoje uždarymą.

„Mes atsižvelgsime į šį nedraugišką sprendimą, kai ateityje užmegsime santykius su Islandija“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pranešime.

Be Rusijos, ambasada Maskvoje taip pat atstovauja Islandijai Armėnijos, Baltarusijos, Kazachstano, Kirgizijos, Moldovos, Tadžikistano, Turkmėnistano ir Uzbekistano atžvilgiu.

Nuo šiol Islandijai atstovaus Islandijos užsienio reikalų ministerija Reikjavike.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Islandija užsienio valstybių sostinėse turi 18 ambasadų, „teikdama pirmenybę jų buvimo vietai pagal ekonominių, politinių ir kultūrinių ryšių arba vystomojo bendradarbiavimo mastą“.


Šiame straipsnyje: IslandijaambasadaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiulymas ka daryti su kacapais

Pasiulymas ka daryti su kacapais portretas
Lietuvai irgi nereikalinga Rusijos ambasada. Galetu palikti Maskvoje vos penketa ar net maziau darbuotoju, ta pati padarytu ir su kgb kacapais rusu ambasadoje Vilniuje

burliokas

burliokas portretas
a nas to za čto?

????kas

????kas portretas
???liepia ta ir daro ir ne uz aciu ??=0
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių