Ispanijoje eitynes surengė dešimtys tūkstančių abortų priešininkų

  • Teksto dydis:

Madride dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį grasino nubausti vyriausybę per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus, jeigu iš stalčiaus nebus ištraukti planai apriboti moterims galimybę nutraukti nėštumą.

Mojuodami baltomis vėliavomis su šūkiu „Svarbi kiekviena gyvybė“, įvairaus amžiaus demonstrantai iš visos šalies žygiavo Ispanijos sostinėje, piktai švilpdami, kai ėjo šalia valdančiosios Liaudies partijos būstinę.

„Žudikai! Abortų vykdytojai!“ – šaukė kai kurie, o kiti antrino: „Gyvybei taip, abortui ne!“

Kai buvo išrinktas 2011 metais, premjeras Mariano Rajoy (Marianas Rachojus) žadėjo sugriežtinti abortus reglamentuojančius Ispanijos įstatymus, bet atsisakė tų planų pernai rugsėjį, kilus nesutarimams jo partijos viduje.

Tos reformos architektas Alberto Ruizas-Gallardonas (Albertas Ruisas-Galjardonas) atsistatydino iš teisingumo ministro posto.

Netesėtas pažadas supykdė daugelį Liaudies partijos šalininkų, kurie grasino nebalsuoti už M.Rajoy, kurie vyks po metų.

„Rajoy, mes galime nebalsuoti“, – skelbė užrašas ant didžiulio balto transparanto, nešto per eitynes šeštadienį.

„Esu nusivylęs. Tai gali pakeisti balsavimo (baigtį)“, – sakė 50-metis Liaudies partijos aktyvistas Jose Vicente Romero (Chosė Vinsentė Romeras), sugaišęs kelias valandas kelyje iš Alikantės, kol atvyko į sostinę su savo bažnyčios draugija.

„Abortas nėra teisė. Abortas yra tragedija“, – pabrėžė J.V.Romero, apsigobęs raudonos ir geltonos spalvos Ispanijos vėliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių