Ispanijoje suimti trys įtariami džihadistai

  • Teksto dydis:

Ispanijos vidaus reikalų ministerija šeštadienį pranešė suėmusi du vyrus, kurie mėgino verbuoti žmones islamo džihadui (šventajam karui), taip pat vieną moterį, pasiruošusią išvykti į konflikto zoną.

Du marokiečių kilmės vyrai, 32 ir 42 metų, buvo suimti Barselonoje, sakoma VRM pranešime, kuriame arešto data neįvardijama.

Tie asmenys įtariami naudojęsi „įvairiomis virtualiosiomis platformomis ir socialiniais tinklais „Daesh“ (džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“, IS) ekstremistiniams idealams skleisti ir pritraukti sekėjų, kad juos būtų galima pasiųsti į konfliktų zonas“, nurodė ministerija.

Viename miestelyje į šiaurės rytus nuo Barselonos suimta 24 metų ispanė, kuri buvo radikalizuota ir pasiruošusi prisidėti prie ekstremistų grupuočių, pažymėjo ministerija, nenurodžiusi, į kurią šalį ketino vykti ši moteris.

Ispanijoje antro aukščiausio laipsnio saugumo parengtis buvo paskelbta birželį, o nuo metų pradžios šalyje buvo suimti 95 asmenys, atliekant tyrimus dėl įtariamų džihadistų kuopelių.

VRM duomenimis, 139 žmonės yra išvykę iš Ispanijos kautis Sirijoje arba Irake, bet tik 25 iš jų sugrįžo.

Tuo tarpu Prancūzijos tarnybos sako, kad į savo šalį grįžo mažiausiai 250 prancūzų džihadistų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių