Ispanijos karaliaus Felipės VI svainis pradeda atlikti laisvės atėmimo bausmę

  • Teksto dydis:

Inakis Urdangarinas, Ispanijos karaliaus Felipės VI svainis, pirmadienį pradėjo atlikti bemaž šešerių metų laisvės atėmimo bausmę. Ji karaliaus giminaičiui buvo skirta už kelis finansinius nusikaltimus.

50-metis karaliaus sesers, infantos Cristinos, vyras į Avilos mieste esantį Brievos kalėjimą atvyko pirmadienio rytą, kiek po 8 val. vietos laiku.

2017-ųjų vasarį I. Urdangarinas buvo nuteistas dėl pinigų plovimo, dokumentų klastojimo, sukčiavimo ir 6 mln. eurų mokesčių mokėtojų pinigų pasisavinimo.

Buvusiai rankinio žvaigždei iš pradžių buvo skirta šešerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Tačiau I. Urdangarinas tokį teismo verdiktą apskundė Aukščiausiajam Teismui. Šis, savo ruožtu, paliko jį galioti, tačiau bausmę sutrumpino iki penkerių metų ir 10 mėnesių.

I. Urdangarino žmonai infantai Cristinai, jaunesniajai iš dviejų Felipės VI seserų ir šeštajai eilėje į šalies monarcho sostą, taip pat buvo pareikšti kaltinimai mokesčių vengimu, tačiau ji buvo išteisinta. Ji - pirmoji Ispanijos karaliaus šeimos narė, kurios byla buvo nagrinėjama teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach, kada mes kalėjime q'b pamatysim...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių