Ispanijos parlamentas atmetė dar vieną premjero siūlymą dėl vyriausybės

  • Teksto dydis:

Ispanijos įstatymų leidėjai penktadienį, antrą kartą per tris dienas, balsavimu atmetė ministro pirmininko pareigas einančio Mariano Rajoy (Mariano Rachojaus) siūlymą formuoti mažumos vyriausybę; todėl tikimybė, kad šiemet bus surengti nauji rinkimai dar labiau didėja.

Konservatyviosios Liaudies partijos (PP) vadovas M.Rajoy pralaimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo: prieš jį balsavo 180 parlamentarų, už – 170. Tokie patys balsavimo rezultatai buvo ir trečiadienį.

Prieš baslavimą Ispanijos pagrindinė opozicinė Socialistų partija atsisakė paremti premjero Mariano Rajoy (Mariano Rachojaus) pastangas suformuoti mažumos vyriausybę.

Ispanijoje visavertės vyriausybės nėra jau daugiau kaip aštuoni mėnesiai – nuo pernai metų gruodžio, kai buvo išrinktas fragmentuotas parlamentas.

Aklavietė susidarė po gruodžio 20-osios rinkimų, kuriose nė viena partija negavo absoliučios parlamento daugumos, naujoms grupėms „Ciudadanos“ ir „Podemos“ sukrėtus ilgai gyvavusią Ispanijos dvipartinę sistemą.

Nepatenkinti daug metų tebesitęsiančia krize, griežto taupymo politika ir nesiliaujančiais korupcijos skandalais, milijonai ispanų pavedė toms dviems naujoms partijoms atgaivinti šalį.

Tačiau pastangos suformuoti koaliciją buvo nesėkmingos, nes konkuruojančios partijos negalėjo įveikti savo nesutarimų, tad birželį buvo surengti pakartotiniai rinkimai, kurių rezultatas buvo panašus.

Nuo 2011-ųjų valdanti M. Rajoy Liaudies partija laimėjo birželio 26-osios rinkimus ir gavo 137 iš 350 vietų parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių