Izraelis afrikiečius migrantus planuoja siųsti į Vakarus

  • Teksto dydis:

Izraelis planuoja tūkstančius neteisėtų migrantų iš Afrikos šalių perkelti į kelias Vakarų valstybes, tarp jų Kanadą, Vokietiją ir Italiją, pagal susitarimą su Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų vyriausybe, pirmadienį pranešė premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus).

„Šis susitarimas leis 16,250 migrantų iš Izraelio išvykti į išsivysčiusias šalis, tokias kaip Kanada, Vokietija ir Italija“, – per televiziją paskelbė B. Netanyahu.

Anksčiau pirmadienį B. Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras paskelbė, kad Izraelis susitarė su Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra atšaukti prieštaringai vertintą planą deportuoti afrikiečius migrantus, ir nurodė, kad jis keičiamas nauju planu, pagal kurį tūkstančiai atvykėlių turėtų būti išsiųsti į Vakarų valstybes.

B. Netanyahu sausį buvo paskelbęs, kad bus įgyvendinama programa prieš neteisėtai atvykusius migrantus: jiems turėjo būti pasiūlyta pasirinkti savanoriškai išvykti arba būti neribotam laikui įkalintiems ir galiausiai būti priverstinai išsiųstiems.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu Izraelyje yra apie 42 tūkst. afrikiečių migrantų. Apie pusę jų sudaro vaikai, moterys arba šeimas turintys vyrai, kuriems negrėsė pavojus būti deportuotiems artimiausiu laiku.

Dauguma šių žmonių yra atvykę iš Sudano ir Eritrėjos.

Kadangi migrantams repatriacijos atveju gali grėsti įkalinimas arba iškilti kitokių pavojų, Izraelis ketino juos perkelti į vieną neįvardytą Afrikos valstybę. Deportuoti numatyti asmenys ir pagalbos darbuotojai sakė, kad ta šalis veikiausiai yra Ruanda arba Uganda.

Šiuos planus griežtai kritikuoja tiek JT pabėgėlių reikalų agentūra, tiek kai kurie izraeliečiai ir žmogaus teisių aktyvistai.

Migrantų buvimas Izraelyje tapo politiniu klausimu, o B. Netanyahu sako, kad šie žmonės yra „ne pabėgėliai, o neteisėti prasiskverbėliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
visai be reikalo , iš negro žyda padaryti vieni juokai , - tereikia pimpala apipjaustyti ...

manyciau pats laikas visus zydelius

manyciau  pats  laikas  visus zydelius   portretas
planuot siust y izraely is europos

cha cia gerai zydelis sugalvojo

cha  cia  gerai  zydelis  sugalvojo   portretas
siust emigerius is afrikos y vokietija ,italija ,o ne atgalios y afrika , na o vokieciai su italais -paskyrstys po visas europos salis po lygiai lai uzsiknisa visos ES tautos beserdamos jankiu prigamintus islamistus teroristus...Jei frau merkeline juos pasiima pas save lai hansas ir uzsikrusa su jais .....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių