J. Boltonas atvyksta į Maskvą, darbotvarkėje – D.Trumpo ir V. Putino susitikimas

  • Teksto dydis:

JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas (Džonas Boltonas) trečiadienį Maskvoje susitiks su Rusijos diplomatijos vadovu, o susitikimo darbotvarkėje bus galimas Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Vladimiro Putino susitikimas, pranešė užsienio reikalų ministerija.

„Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtina informaciją apie (užsienio reikalų ministro Sergejaus) Lavrovo ir Johno Boltono darbo susitikimą Maskvoje trečiadienį, birželio 27 dieną“, – sakoma ministerijos pareiškime naujienų agentūrai AFP.

Apie J. Boltono vizitą Maskvoje Baltieji rūmai paskelbė praėjusią savaitę. Buvo nurodyta, kad abu pareigūnai aiškinsis galimybes surengti JAV ir Rusijos prezidentų susitikimą.

Žiniasklaida daug spėlioja apie tikėtiną lyderių susitikimą, kuris pirmą kartą buvo paminėtas kovo mėnesį.

D. Trumpas liepos 11–12 dienomis turi dalyvauti NATO viršūnių susitikime Briuselyje, o po to nuvyks į Didžiąją Britaniją susitikti su ministre pirmininke Theresa May (Tereza Mei) ir karaliene Elizabeth II (Elzbieta II).

Anksčiau šį mėnesį V. Putinas pareiškė esąs pasirengęs susitikti su savo kolega amerikiečiu, kai tik Vašingtonas bus tam pasirengęs. Pasak Rusijos vadovo, jųdviejų susitikimas galėtų įvykti Vienoje.

Tokios aukšto lygio derybos atsidurtų po didinamuoju stiklu, nes Vašingtone tebesitęsia tyrimas dėl galimo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus bei įtariamo Maskvos susimokymo su D. Trumpo kampanija.

D. Trumpas ne kartą neigė, kad būta kokio nors susimokymo.

Apie J. Boltono vizitą pranešta praėjus beveik dviem savaitėms nuo D. Trumpo pareiškimo, kad Rusija turėtų būti sugrąžinta į galingųjų valstybių Didžiojo septyneto (G-7) klubą, iš kurio ši šalis buvo pašalinta dėl 2014-aisiais įvykdytos Krymo aneksijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Putinas Trumpą ant kilimėlio kviečias.

bugelis

bugelis portretas
dalinsis europa

enmse

enmse portretas
eilinis dvieju arabu susitikimas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių