J.-C. Junckeris užsipuolė Vengrijos premjerą dėl melagingų naujienų skleidimo

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jenas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) penktadienį užsipuolė Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną dėl netikrų naujienų skleidimo, ES lyderiams paraginus kovoti su sąmoninga dezinformacija artėjant Europos Parlamento rinkimams.

„Melagingų naujienų būta ne tik netikrų naujienų skleidėjų stovykloje“, – per Briuselyje vykstantį viršūnių susitikimą žurnalistams sakė J.-C. Junckeris.

Jis pareiškė perspėjęs ES šalių vadovus, ypač V. Orbaną, jog kartais patys lyderiai yra dezinformacijos šaltinis.

„Pavyzdžiui, kai ponas Orbanas sako, kad esu atsakingas už „Brexit“ – tai yra melaginga naujiena. Kai jis sako, kad už „Brexit“ atsakingi migrantai – tai yra melaginga naujiena, – teigė EK pirmininkas. – Taigi, nevertėtų priskirti visą atsakomybę kitiems.“

Po viršūnių susitikimo paskelbtame komunikate lyderiai pabrėžė, kad dezinformacijos grėsmė kelia „didelį strateginį iššūkį mūsų demokratinėms sistemoms“.

Jie taip pat paragino imtis „skubaus atsako, kuris būtų tvarus ir nepažeistų jokių pagrindinių teisių“.

Pareiškime reikalaujama „greitų ir ryžtingų veiksmų“, kurie leistų užtikrinti „laisvus ir sąžiningus Europos ir nacionalinius rinkimus“, o Bendrijos ministrams pavedama iki kovo pateikti ataskaita apie pažangą.

Europos Parlamento rinkimai vyks vėlai gegužę. Britai juose nebebalsuos, nes jų šalis iki to laiko jau bus išstojusi iš bloko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Orbanas - Putino šiknalaižys. Tu irgi toks pats?

Anonimas

Anonimas portretas
Junkeris - alkocholikas, alshaimerinis degeneratas ir py.deras MELUOJA. Orbanas TEISUS.

...

... portretas
Ach: "Pavyzdžiui, kai ponas Orbanas sako, kad esu atsakingas už „Brexit“ – tai yra melaginga naujiena. Kai jis sako, kad už „Brexit“ atsakingi migrantai – tai yra melaginga naujiena" - deja, tai TIESA, ir nedera tau čia it kalakutui vaipytis, nepadės, tau jau laikas į puodą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių