J. Kaczynskis: britai turėtų rengti dar vieną „Brexit“ referendumą

  • Teksto dydis:

Lenkija pageidautų, kad Britanijoje būtų surengtas naujas referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje, pareiškė pirmadienį valdančiosios partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), dar perspėdamas, kad Bendrijai reikėtų „radikaliai pasikeisti“, jog britai norėtų grįžti.

„Mūsų galva šiandien ... reikės pastangų siekiant susigrąžinti Britaniją, taip pat ir antruoju referendumu“, – sakė įtakingasis dešiniųjų partijos lyderis J.Kaczynskis.

Tačiau jis perspėjo, kad „ES turėtų radikaliai pasikeisti“, jog toks scenarijus būtų įmanomas.

„Britanija dabar rizikuoja subyrėti“, – taip, anot naujienų agentūros PAP, dar sakęs J.Kaczynskis.

Jis yra pirmasis iš Europos lyderių tiesiogiai pareiškęs apie antrojo referendumo būtinybę.

Tuo tarpu kai kiti Bendrijos šalių lyderiai spaudžia Londoną kuo greičiau įteisinti skyrybas.

Nors J.Kaczynskis neužima jokio posto ministrų kabinete, kaip valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis jis daugelio yra laikomas pagrindiniu sprendimų priėmėju vyriausybėje, kuri per spalio rinkimus į valdžią atėjo su antiimigracine ir populistine išlaidų platforma.

Griežtas Europos federalizmo priešininkas, J.Kaczynskis yra įsitikinęs, kad Britanijos sprendimas pasitraukti reiškia, kad atėjo laikas „naujai Europos sutarčiai“, kuri garantuotų Bendriją sudarančių valstybių teises.

Apibūdindamas „Brexit“ kaip „labai blogą“ dalyką, J.Kaczynskis perspėjo pirmadienį, kad toliau laikytis senojo frankų-germanų modelio, reikalaujančio vis glaudesnės politinės ir ekonominės integracijos, gali „baigtis katastrofa“.

Jis ragina imtis tokių ES institucinių reformų, kurios padarytų Europą „Supergalia“, bet jos pamatas turi būti valstybių konfederacija su prezidentu, vadovaujančiu galingoms ginkluotosioms pajėgoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau,

Manau, portretas
jog patys britai nuspręs ko JIEMS reikia.

Kutas

Kutas portretas
Perkaito zmogelis, tie karsti orai nera gerai... :D

dk

dk portretas
Kas per nesamone antras referendumas? Koks tam pagrindas? Ar del to, kad kazkam nepatinka referendumo rezultatas? Viskas vyko pagal istatymus, JOKIU PAZEIDIMU NEBUVO TAI IR NERA JOKIO PAGRINDO NAUJAM REERENDUMUI. O gal dar kas sugalvos ir trecia, ir ketvirta ir t.t.???? Reikia gerbti daugumos valia ir baigti mitinguoti.O kad ES turi kardinaliai pasikeisi - PRITARIU. Reikia uzbaigti Vokietijos ir Prancuzijos diktata, ir Merkel "pabegeliu" politika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių