J. Kerry Lozanoje susitiks su Vokietijos ir Prancūzijos UR ministrais

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) šeštadienį Lozanoje susitiks su savo kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos, kai vis labiau artėja terminas, iki kurio norima susitarti dėl Irano branduolinės programos.

Iš pradžių J.Kerry susitiks su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu (Mohamadu Džavadu Zarif), o vėliau – su Prancūzijos diplomatijos vadovu Laurent'u Fabiusu (Loranu Fabijusu).

Per „darbo pietus“ J.Kerry bendraus su L.Fabiusu ir Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu), sakė JAV valstybės departamento pareigūnas.

„Mes tikimės, kad ir kiti „P5+1“ ministrai atvyks šį savaitgalį, jeigu jų tvarkaraščiai leis“, – pridūrė pareigūnas, turėdamas omenyje grupę, kurią sudaro Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Rusijos, JAV ir Vokietijos atstovai ir kuri vadovauja deryboms dėl sutarties, kuri apmalšintų Irano branduolines ambicijas.

Kaip pranešė Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“, užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang Ji) į Šveicariją atvyks sekmadienį, taip pat laukiama šį savaitgalį atvykstančių Rusijos diplomatijos vadovo Sergejaus Lavrovo bei Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriaus Philipo Hammondo (Filipo Hamondo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių