J. Tymošenko ketina susitikti su protestuotojais Donecke

  • Teksto dydis:

Ukrainos partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) lyderė, kandidatė į prezidentus Julija Tymošenko penktadienį ketina derėtis su žmonėmis, užėmusiais administracinius pastatus Donecke.

„Aš tikrai susitiksiu su tais žmonėmis, kurie atstovauja įvairioms grupėms, kurie dabar užėmė administracines patalpas“, – sakė ji spaudos konferencijoje Donecke, atsakydama į klausimą, ar eis į tuos pastatus.

J.Tymošenko pažadėjo, kad viešai paskelbs derybų rezultatus.

Ji pažymėjo, kad situacijai Rytų Ukrainoje sureguliuoti būtina pirmiausia suprasti piliečių, išeinančių į protesto akcijas, reikalavimus.

„Dabar derybos dėl Ukrainos pietryčių konsolidacijos negali vykti tik tarp Aukščiausiosios Rados sienų. Man atrodo, kad Aukščiausioji Rada labai blogai girdi žmones, (ir tuos), kurie gyvena Ukrainos rytuose, ir (tuos, kurie gyvena) vakaruose. Todėl aš norėčiau pradėti nuo visiško supratimo, kokius reikalavimus šiandien kelia žmonės, dalyvaujantys protestuose“, – pabrėžė ji.

„Batkivščyna“ lyderė mano, kad jeigu ankstesnė Ukrainos vadovybė būtų pradėjusi derėtis su žmonėmis, išėjusiais į Maidaną (Nepriklausomybės aikštę) Kijeve, šaliai galbūt būtų pavykę išvengti tragiškų įvykių.

J.Tymošenko taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos pietryčiuose nebus surengti referendumai, prieštaraujantys Ukrainos įstatymams.

„Aš kažkodėl tikiu tuo, kad jokių neteisėtų referendumų Donecko, Luhansko ir kitose pietrytinėse srityse nebus. Tam šiandien yra labai stipri elito konsolidacija rytiniuose ir pietiniuose regionuose. Niekas nenori karo savo teritorijoje, niekas nenori skilimo, visi nori taikos“, – sakė J.Tymošenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur tik

kur tik portretas
bepasisuka ruskiai, ten netvarka, vagystės, banditizmas ir grobimai. tokius ruskius reikia vyti kuo toliau nuo vakarų, nuo Baltijos šalių - tegu jie springsta savo nusigaluojančia ekonomika, nes jau ir kinų prašo pagalbos. štai iki ko nusirito "velikaja deržava".

tam reksniui

tam reksniui portretas
per tavo ruskius ir turim tokia kysiu sistema kloune , per tokius sovietzmogius kaip tu ir gyvenam mesle, seilekis toliau del ruskijos, laizyk putinui subine verge

TO VYCKAI

TO VYCKAI portretas
TAI TAVE REIKIA,KAIP ŠUNNĮ,PIRMA PASKIEPINTI,O VĖLIAU DRŪTA GRANDINE PRIRIŠTI PRIE BŪDOS,KAD NEGALĖTUM KANDŽIOTIS.PER TOKIUS LIETUVOJE NUSIRITOM ŽEMYN,KAIP NIGERIAI,NES BE KYŠIO NET MEDŽIO NUPJAUTI NEGALIMA,NORS JIS AUGA METRAS NUO NAMO.KYŠININKŲ,AFERISTŲ VALDŽIAŽMOGIŲ KLANO RESPUBLIKA,SU TOKIA PAT VALDŽIA IR TEISINGUMU.APIE DEMOKRATIJA ČIA NET NEKVEPE,CENZŪRA PILNA,O ŽODŽIO,SPAUDOS LAISVĖ,TAI VSD SISTEMOJE
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių