Japonija pakrikštijo 2020 metų olimpinių žaidynių talismanus

  • Teksto dydis:

Japonija oficialiai pristatė futuristinius 2020 metų Tokijo vasaros olimpinių žaidynių talismanus, kurie buvo pakrikštyti superherojų vardais.

Mėlynais langeliais išmargintas talismanas buvo pavadintas „Miraitowa“ („Miraitova“). Vardas sudarytas sudėjus japoniškus žodžius „mirai“ (ateitis) ir „towa“ (amžinybė), per renginį Tokijuje sakė organizatoriai.

Tuo tarpu rožiniais langeliais išmargintas talismanas parolimpinėms žaidynėms buvo pavadintas „Someity“ – šis pavadinimas kilo iš garsiųjų japoniškų sakurų pavadinimo ir iš angliškos frazės „so mighty“ (liet. „toks galingas“).

Anot organizatorių, talismanai yra tradicijos ir naujoviškumo kombinacija.

„Ypatingomis galiomis“ pasižymintys talismanai buvo pristatyti šių metų vasarį. Žaidynių simbolius iš trijų pateiktų variantų išrinko šalies mokiniai.

Miraitowa turi „stiprų teisingumo jausmą ir yra labai atletiškas“, be to, talismanas esą turi magišką galią, leidžiančią jam akimirksniu persikelti bet kur.

Tuo tarpu Someity paprastai yra ramus, bet „prireikus gali tapti labai stiprus“, aiškino organizatoriai.

Japonija garsėja savo meile įvairiems talismanams – šalis turi visą galybę įvairiausio pobūdžio simbolių, pradedant mažų bendruomenių ir baigiant kalėjimų talismanais.

Tokijo olimpinių žaidėjų organizatoriai tikisi, kad Miraitowa ir Someity pakartos Pjongčango žiemos olimpiados talismano Soohorango sėkmę.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės prasidės 2020 metų liepos 24 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių