Japonijoje klaidingą perspėjimą apie raketų smūgį netyčia pasiuntė darbuotojas

  • Teksto dydis:

Japonijos visuomeninis transliuotojas NHK trečiadienį nurodė, kad sąmyšį sukėlusį klaidingą pranešimą apie neva iš Šiaurės Korėjos į šalį paleistą raketą išplatino vienas darbuotojas, norėjęs pasiųsti kitokią skubią naujienų žinutę.

NHK neigė, kad įvyko kokia nors sistemos klaida ir pridūrė, jog imasi prevencinių priemonių, kad tokie atvejai nebepasikartotų.

Per antradienį įvykusį incidentą buvo paskelbtas skubus žiniasklaidos pranešimas, sakantis, kad Šiaurės Korėja veikiausiai paleido raketą Japonijos link ir kad vyriausybė perspėja žmones slėptis. NHK per kelias minutes pašalino šį pranešimą ir atsiprašė savo tiesioginėje transliacijoje bei kitais formatais.

NHK tiksliai nežino, kiek iš maždaug 300 tūkst. transliuotojo sekėjų socialiniuose tinkluose pastebėjo šį perspėjimą. Taip pat nežinoma, ar kas nors ėmėsi veikti, kaip buvo rekomenduojama žinutėje.

Šis incidentas įvyko vos kelios dienos po Havajuose gyventojus ir salos svečius išgąsdinusio mobiliuoju ryšiu išplatinto klaidingo įspėjimo apie neva artėjančią balistinę raketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NE netycia, bet specialiai pagal Washingtono isakyma, kad sukelti didziule panika ir baime japonams, pietu korejieciams. Tai tik maza dalis Amerikos teroro pries Korejos Liaudies Demokratine Respublika.

...

... portretas
O prie tokių raketų paleidimo mygtukų ne tokie patys SPECAI sėdi?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių