Japonijos princesė ištekėjo už nekilmingojo: pradės paprastos pilietės gyvenimą

  • Teksto dydis:

Japonijos princesė Ayako (Ajako) pirmadienį ištekėjo už nekilmingo vyro per sudėtingų ritualų kupiną ceremoniją Meiji (Meidži) šventykloje Tokijuje.

Ayako ir jos jaunikis verslininkas Kei Moriya (Kei Morija) buvo parodyti per nacionalinės televizijos žinias lėtai einantys šventykloje, lydimi ceremonijos svečių. Tuoktuvės įvyko vienoje iš šventyklos komplekso pagodų; pora sumainė žiedus ir kartu išgėrė taurelę sakės, nurodė Japonijos žiniasklaida.

Abu ritualai yra gana įprasti vestuvėms pagal šintoizmo papročius – taip pat paprastų piliečių poroms.

28 metų Ayako yra velionio imperatoriaus pusbrolio duktė. Tuo tarpu 32 metų K. Moriya dirba didelėje krovinių gabenimo laivais įmonėje „Nippon Yusen“.

Princesei buvo padaryta Heian laikotarpio imperatoriškojo dvaro stiliaus šukuosena. Ji vilkėjo puošnų tradicinį kimono su raudonais ir žaliais raštais, o jaunikis – fraką. Vėliau princesė persirengė raudonu kimono.

„Esu kupina laimės“, – po ceremonijos Ayako sakė žurnalistams.

Jeigu Japonijos imperatoriškosios šeimos nariai vyrai veda nekilmingas moteris, šioms suteikiamas karališkasis titulas, bet jeigu karališkosios giminės narė tampa nekilmingo vyro žmona – kaip Ayako – ji savo titulų turi atsisakyti.

K. Moriya išreiškė viltį, kad jam pavyks padėti Ayako prisitaikyti prie eilinės pilietės gyvenimo.

„Noriu, kad dirbtume kartu, ranka rankon, ir kurtume šeimą, kupiną šypsenų“, – sakė jis

Ayako praeitą savaitę atsisveikino su imperatoriumi Akihito. Ji pirmadienį išreiškė viltį, kad galės toliau padėti garbaus amžiaus imperatoriui ir imperatorienei kaip buvusi karališkosios šeimos narė.

Vyriausioji imperatoriaus vaikaitė planuoja ištekėti už nekilmingojo 2020 metais.

84 metų Akihito yra paskelbęs, kad ateinančiais metais atsisakys sosto. Jo vyriausias sūnus princas Naruhito (Naruhitas) Chrizantemų sostą perims gegužės 1 dieną.

Kai paskelbė apie savo vestuvių planus, Ayako ir K. Moriya sakė, kad jie susipažino, nes jųdviejų motinos yra draugės. Pora tvirtino iškart pajutusi simpatiją vienas kitam.

„Netgi neatrodė, tarsi mes būtume pirmąkart susitikę“, – Ayako sakė žurnalistams po sužadėtuvių.

K. Moriya savo ruožtu sakė, kad jį patraukė princesės švelnus būdas.

„Ir žinojau, kad noriu visą likusį gyvenimą praleisti su ja“, – pridūrė jis.

Ayako tėvas princas Takamado (Takamadas), daug nuveikęs Japonijos futbolo labui, mirė 2002 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fff

   fff portretas
Tai istekejo ar dar tik istekes 2020 metais? :O
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių