JAV apkaltino 12 Rusijos žvalgybininkų kišimusi į Amerikos rinkimus

  • Teksto dydis:

JAV didžioji žiuri penktadienį apkaltino 12 Rusijos žvalgybos pareigūnų kišimusi į 2016-aisiais vykusius Amerikos prezidento rinkimus, likus vos trims dienoms iki planuojamo JAV lyderio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo.

Generalinio prokuroro pavaduotojo Rodo Rosensteino (Rodo Rouzensteino) paskelbtus kaltinimus parengė specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) – buvęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius, tiriantis numanomą Rusijos kišimąsi į 2016-ųjų rinkimų kampaniją.

Kaip žurnalistams pareiškė R. Rosensteinas, Rusijos kariuomenės pareigūnai kaltinami „sąmokslu kištis į 2016-ųjų prezidento rinkimus“ – prieš balsavimą įsilaužus į Demokratų partijos elektroninio pašto serverius bei kitais žalingais veiksmais.

„Vienuolikai kaltinamųjų pateikti kaltinimai dėl sąmokslo įsilaužti į kompiuterius, pavogti dokumentų ir paviešinti šiuos dokumentus, siekiant paveikti rinkimus“, – nurodė jis.

„Vienam šių kaltinamųjų – ir 12-ajam rusui – pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo įsilaužti į organizacijų, dalyvavusios organizuojant rinkimus, kompiuterius“, – pažymėjo pareigūnas.

R. Rosensteinas pridūrė, kad informavo D. Trumpą apie tokį didžiojo žiuri sprendimą prieš penktadienį paskelbiant kaltinimus.

JAV prezidentas šiuo metu lankosi Didžiojoje Britanijoje ir ruošiasi pirmadienį Helsinkyje turinčiam įvykti susitikimui su V. Putinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sako

sako portretas
pats musa pats rekia ir ar tai nebus czv su mosad susivienjimo pasekme.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių