JAV apkaltino Kinijos programišius atakomis 12 šalių

  • Teksto dydis:

JAV Teisingumo departamentas ketvirtadienį pareiškė kaltinimus dviem Kinijos valdžios įstaigose dirbantiems programišiams, galimai atakavusiems daugybę bendrovių 12 šalių.

Pasak JAV pareigūnų, tai rodo, kad Pekinas neįvykdė savo pažado nutraukti tokias atakas.

Tokį amerikiečių teisėsaugos žingsnį, koordinuotą su sąjungininkais Europoje ir Azijoje, generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas (Rodas Rouzensteinas) pavadino atsaku į „Kinijos ekonominę agresiją“.

„Norime, kad Kinija nutrauktų savo neteisėtą kibernetinę veiklą ir laikytųsi tarptautinės teisės normų“, – pareiškė R. Rosensteinas.

Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnai pabrėžė, kad kibernetinės atakos buvo vykdomos „bendradarbiaujant“ su Kinijos valstybinio saugumo ministerija.

Kaip skelbiama Teisingumo departamento pranešime, tie programišiai, Zhu Hua (Džu Hua) ir Zhang Shilongas (Džang Šilongas), priklausė grupei APT10, pakirtusiai 45 įvairių sričių kompanijų ir agentūrų informacinį saugumą Jungtinėse Valstijose ir dar 11 valstybių.

Programišiai stengėsi išgauti duomenų, kurie yra intelektinė nuosavybė, ir kitokios komercinės informacijos.

Pasak Teisingumo departamento, minėti asmenys dirbo su Kinijos valstybinio saugumo ministerijos Tiandzino valstybinio saugumo biuru.


Šiame straipsnyje: JAVKinijaprogramišiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių