JAV ir Vokietija: NATO vaidmuo išlieka svarbus

  • Teksto dydis:

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) ir Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) pripažįsta, kad NATO ir toliau atliks svarbų vaidmenį užtikrinant tiek JAV, tiek Europos saugumą, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Viceprezidentas ir ponas Gabrielis sutiko, kad NATO vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant saugumą ir stabilumą Šiaurės Amerikoje ir Europoje“, – sakoma pranešime, paskelbtame po Vašingtone įvykusio abiejų pareigūnų susitikimo.

Pranešime nurodoma, kad Aljansui reikėtų atkreipti dėmesį į pasipriešinimą naujoms grėsmėms – karingam ekstremizmui ir terorizmui. Be to, reikia siekti, kad visi sąjungininkai vykdytų savo finansinius įsipareigojimus NATO.

Per savo rinkimų kampaniją JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ne kartą sakė, kad visos NATO narės atitinkamai finansiškai ir kitais būdais prisidėti prie kolektyvinio saugumo užtikrinimo.

Baltieji rūmai taip pat pranešė, kad M. Pence'as vasarį ruošiasi dalyvauti Miunchene vyksiančioje saugumo konferencijoje ir apsilankyti Briuselyje.

„Jis su europiečiais sąjungininkais bei partneriais aptars transatlantinio aljanso stiprinimo klausimus“, – sakoma pranešime.


Šiame straipsnyje: JAVvokietijaNATOsaugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių