JAV lėktuvai dalyvauja pratybose Estijos saloje

  • Teksto dydis:

Estijoje nuo 2015 metų rudens dislokuoti JAV karinių oro pajėgų šturmo lėktuvai A-10 dalyvauja estų sukarintos savanoriškosios organizacijos „Kaitseliit“ pratybose Saremos saloje.

Gynybos pajėgų generalinio štabo atstovai naujienų agentūrai BNS sakė, kad trečiadienį iš šalia Talino esančios Emario oro pajėgų bazės į Kuresarę atskridę aštuoni lėktuvai „A-10 Thunderbolt II“ dalyvaus dvi dienas truksiančiose pratybose drauge su sukarinta vietos organizacija „Kaitseliit“.

Šio tipo lėktuvai dar niekada nėra leidęsi Kuresarės oro uoste.

Per pratybas bus atliekami vandenų aplink salą bei Romasarės uosto apylinkių kontrolės ir salos gynybos iš jūros ir oro veiksmai.

„Kaitseliit“ savo tinklapyje pranešė, kad amerikiečių šturmo lėktuvai taip pat imituos žvalgybos operacijas bei palaikymo iš oro užduotis.

Per pratybas Kuresarės oro uoste nusileis ir šturmo lėktuvus aptarnausiantis degalų orlaivis МС-130.

Pratybose taip pat dalyvaus 18 greitaeigių katerių, kuriais plauks „Kaitseliit“ nariai ir Estijos gynybos pajėgų kariai.

Per šias pratybas šturmo lėktuvai skraidys virš Baltijos jūros ir Kuresarės. Tuo metu bus uždaryta oro erdvė virš Kuresarės miesto, Romasarės uostų bei Abrukos salos.

Minėti šturmo lėktuvai priklauso Merilando valstijos Nacionalinės gvardijos oro pajėgoms.


Šiame straipsnyje: JAVEstijakarinės pratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių