JAV oro bendrovei – kritika neįleidus į lėktuvą tampres mūvinčių mergaičių

  • Teksto dydis:

JAV oro bendrovė „United Airlines“ pateko į socialinės žiniasklaidos audrą, neleidusi dviem paauglėms įlipti į lėktuvą Denveryje, nes jos mūvėjo tampres.

Kita mergaitė, kuri taip pat buvo su tamprėmis, persirengė, ir jai buvo leista skristi, sakė vienas liudininkas.

Minimas lėktuvas iš Denverio tarptautinio oro uosto išskrido į Mineapolį.

Bendrovės atstovas Jonathanas Guerinas (Džonatanas Gurinas) laikraščiui „The New York Times“ sakė, kad dvi į lėktuvą neįleistos mergaitės „pasitaisė“ aprangą ir laukė kito skrydžio į Mineapolį. Atstovas nežinojo, ar jos įsėdo į kitą lėktuvą.

Apie incidentą tviteryje pranešė Shannon Watts (Šenon Vots), ginklų kontrolės sugriežtinimo siekiančios grupės „Moms Demand Action“ įkūrėja, kuri tuo metu buvo oro uoste ir laukė lėktuvo į Meksiką.

Bendrovė „verčia jas persirengti arba užsivilkti sukneles ant tamprių, kitaip jos negali įlipti į lėktuvą”, – parašė Sh.Watts.

“Nuo kada @united kontroliuoja moterų aprangą?“ – stebėjosi ji.

„10-metė mergaitė su pilkomis tamprėmis. Ji atrodė normaliai ir tinkamai“, – apie vieną minimų mergaičių pridūrė Sh.Watts.

Po šio įrašo tviteryje kilo pasipiktinimas, keliautojai ir garsenybės kaltino oro bendrovę seksizmu ir persistengimu.

„Esu skridusi „United“ (lėktuvu) tiesiogine prasme be kelnių. Tik su palaidine kaip suknele, – pareiškė modelis Chrissy Teigen (Krisi Tigen). – Kitą kartą vilkėsiu tik džinsus ir šaliką.“

„Tamprės mielai leidžiamos“

„United Airlines“ teisino prie įlaipinimo vartų dirbusios darbuotojos sprendimą ir „Twitter“ žinutėse tvirtino, kad merginos skrido su leidimais, pagal kuriuos turėjo laikytis aprangos kodo mainais į nemokamą ar pigesnę kelionę.

„Kai naudojasi šia privilegija, visi darbuotojai ir leidimo turėtojai yra laikomi „United“ atstovais, – nurodė bendrovė. – Kaip ir dauguma kompanijų, mes turime aprangos kodą, kurio prašome laikytis darbuotojų ir leidimų turėtojų. Minimos šio ryto keleivės turėjo „United“ leidimus ir neatitiko mūsų aprangos kodo.“

„Paprastiems mūsų keleiviams ... tamprės mielai leidžiamos“, – sakoma žinutėje.

Tačiau šis pasiteisinimas tik atkreipė dėmesį į problemą, kurią daugelis laiko dvejopų standartų taikymu. Kai kurie socialinių tinklų vartotojai klausė, koks „United Airlines“ reikalas spręsti už kitus, ar kasdieniška apranga yra tinkama.

Tamprių taisyklė, „Twitter“ rašė Johnas Balano (Džonas Balanas), yra toks dalykas, kokio jis tikėtųsi „iš Talibano, o ne iš didelės Vakarų oro bendrovės“.

„Tamprės yra darbo apranga 10-metėms. Jų darbas yra būti vaikais“, – „Twitter“ rašė „Oskaro“ laureatė Patricia Arquette (Patrišija Arket).

Kai kurie vyrai šaipėsi iš „United Airlines“, grasindami, kad kitą kartą skrydžiui atvykti su tamprėmis.

Aktorius Williamas Shatneris (Viljamas Šatneris) paskelbė savo nuotrauką, kurioje jis, dar jaunesnis, įsiamžinęs nuoga krūtine ir su raudonomis aptemptomis kelnėmis.

„Matot, esu tai daręs ir anksčiau – parašė jis.

Atsakyme aktorei P.Arquette oro bendrovė pripažino „situacijos sunkumą“ ir nurodė, kad „ją aiškinasi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai ir tamponus pradės kontroliuot?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių