JAV pasiuntė aviaciją į pagalbą sąjungininkams Sirijoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmadienį nurodė panaudojusios savo aviaciją Sirijoje, padėdamos nuosaikioms sukilėlių grupėms, o šis žingsnis žymi didesnį įsitraukimą į toje šalyje jau ilgiau negu ketverius metus vykstantį žiaurų pilietinį karą.

Pentagonas patvirtino, kad tas aviacijos smūgis buvo surengtas penktadienį, padedant draugiškus ryšius su JAV palaikančiai grupei – Naujosios Sirijos pajėgoms.

„Ėmėmės veiksmų apginti Naujosios Sirijos pajėgas, kurias esame apmokę ir aprūpinę“, – Pentagono atstovas komandoras Billas Urbanas (Bilas Erbanas) sakė naujienų agentūrai AFP.

Jis nurodė, kad aviacijos smūgis, surengtas „praeitą penktadienį, buvo pirmasis“.

Anksčiau vienas aukšto rango JAV administracijos pareigūnas sakė, kad Amerikos pajėgos smogė su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ palaikančiai Sirijos grupuotei „al Nusra Front“, atakavusiai JAV apmokytus sukilėlius.

Prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija pirmadienį nurodė esanti pasiruošusi imtis „papildomų žingsnių“, kad apgintų JAV apmokytas ir aprūpintas pajėgas, perspėdama Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą „nesikišti“.

„Prezidentas neseniai tai patvirtino, rekomendavus jo aukšto rango kariniams patarėjams“, – vienas aukšto rango administracijos pareigūnas sakė AFP.

Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas (Džošas Ernestas) sakė, kad B.al Assado režimas iki šiol nepuldinėjo JAV palaikomų sukilėlių, bet tvirtino, kad Damasko pajėgoms gali būti smogta, jeigu iškiltų tokia būtinybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių