JAV paskelbė sankcijas 16-ai Kinijos ir Rusijos fizinių bei juridinių asmenų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė sankcijas 16-ai Kinijos ir Rusijos fizinių bei juridinių asmenų, kurie kaltinami rėmę Šiaurės Korėjos branduolinę programą ir bandę apeiti anksčiau Amerikos įvestas sankcijas.

„Nepriimtina, kad fiziniai ir juridiniai asmenys Kinijoje, Rusijoje bei kitose valstybėse sudaro sąlygas Šiaurės Korėjai gauti pajamas, naudojamas masinio naikinimo ginklų kūrimui ir padėties regione destabilizavimui“, – sakoma JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino (Stiveno Mnučino) paskelbtame pareiškime.

JAV sankcijų programas prižiūrintis Iždo departamentas nurodė, kad fiziniai ir juridiniai asmenys, prieš kurios buvo imtasi baudžiamųjų priemonių, yra žinomi dėl paramos Šiaurės Korėjos branduolinių ir balistinių raketų programoms, prisidėjo prie Šiaurės Korėjos darbininkų išnaudojimo arba padėjo šios izoliuotos komunistinės šalies įmonėms gauti prieigą prie tarptautinės finansų sistemos.

Apie naujas sankcijas paskelbta po neseniai tarp Vašingtono ir Pchenjano kilusio žodžių karo dėl Šiaurės Korėjos vykdomų raketų bandymų, parodžiusių, kad jos gali pasiekti JAV žemyninę dalį.

R.Tillersonas: Pchenjanas parodė santūrumą

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) antradienį pareiškė, jog Šiaurės Korėja parodė santūrumą, nes po Jungtinių Tautų paskelbtų sankcijų neįvykdė nė vieno branduolinio ar raketų bandymo.

Pareigūnas reiškė lūkestį, kad tai yra Pchenjano pasirengimo „kažkada artimoje ateityje“ kalbėtis su Vašingtonu ženklas.

„Esu patenkintas matydamas, jog Pchenjano režimas pastaruoju metu demonstravo tam tikrą santūrumo lygį, kurio nematėme praeityje“, - žurnalistams Vašingtone sakė R.Tillersonas.

„Iš jų pusės dar turėtume pamatyti daugiau, tačiau noriu pripažinti žingsnius, kurių jie iki šiol ėmėsi. Manau, kad svarbu tai turėti omenyje“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: JAVŠiaurės Korėjasankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
O jankiai sirijoje bandė užpulti rusijos ir sirijos policija ir gavo per nosį ir dabar apie tūkstantį tuščių karstų vyks i jankija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių