JAV prezidentas: klimato pokyčiai kelia didžiausią grėsmę mūsų planetai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šeštadienį pareiškė, kad klimato pokyčiai yra didžiausia grėsmė mūsų planetai.

„Šiandien nėra didesnės grėsmės mūsų planetai negu klimato pokyčiai“, – B.Obama sakė savo savaitiniame kreipimesi, kuriame dėl balandžio 22 dieną minimos Žemės dienos ypatingas dėmesys buvo skirtas ekologinėms problemoms.

„Klimato pokyčių nebegalima neigti arba juos ignoruoti“, – pridūrė JAV lyderis, atkreipdamas dėmesį, kad 2014-ieji buvo karščiausi metai per meteorologinių matavimų istoriją.

Jungtinės Valstijos pagal į atmosferą išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį nusileidžia tik Kinijai, o B.Obama žadėjo, kad iki 2025 metų klimatą veikiantys JAV išmetalai sumažės 26–28 proc., lyginant su padėtimi 2005 metais.

„Ši problema yra didesnė ir ilgiau užsitęsianti negu mano prezidentavimas, – pažymėjo jis. – Ši planeta – vienintelė, kurią turime. Ir nuo dabar praėjus daugeliui metų galėsiu pažvelgti į akis savo vaikams ir anūkams bei pasakyti, jiems, kad padarėme viską, ką galėjome, kad apsaugotume ją.“

B.Obama sakė trečiadienį vyksiantis į Floridos Evergleidso regioną, garsėjantį atogrąžų šlapynėmis, kur kalbės apie klimato pokyčių poveikį ekonomikai.

„Kylantis jūros lygis kelia pavojų mūsų nacionalinei vertybei ir Pietų Floridos turizmo pramonės ekonomikos varikliui“, – pabrėžė jis, kalbėdamas apie garsiąsias šlapynes.

B.Obama, kuris per savo kadenciją kovai su klimato pokyčiais skyrė ypač didelį dėmesį, tikisi, kad ateinantį gruodį Paryžiuje per tarptautinę klimato konferenciją bus pasirašyta nauja pasaulinė sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

am

am portretas
ziuriu ir visai kitos mintys.,negu ekologija....lakstingalas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių